Μετά την Θράκη, έρχεται η σειρά της "Τσαμουριάς": Τι διεκδικούν και επίσημα οι Αλβανοί !


Με την πλάτη στον τοίχο η Ελλάδα στα εθνικά θέματα...

Φαίνεται ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης" και το επακόλουθο ρήγμα ασφάλειας που δημιουργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, έχει "ανοίξει την όρεξη" στους γείτονες της χώρας μας, οι οποίοι βρίσκουν συνεχώς αφορμές να πλήξουν την εθνική ομοιογένεια. 

Σήμερα, ο αλβανικής καταγωγής βουλευτής Άμετ Γκιανάι που εκλέγεται με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στο Βέλγιο, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος για τη λεγόμενη γενοκτονία των τσάμηδων στο κοινοβούλιο των Βρυξελλών.

Όπως αναφέρει ο ίδιος και αναπαράγουν με διθυράμβους τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, το ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων, τα εξής:

Καλείται η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη γενοκτονία που διαπράχθηκε κατά του πληθυσμού των τσάμηδων το 1944.

Καλείται η ελληνική κυβέρνηση να καταργήσει το υπ’ αριθμόν 2636 βασιλικό διάταγμα της 10ης Νοεμβρίου 1940, γνωστό ως «κατάσταση πολέμου» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, που θα επιτρέψει την άρση της κατάσχεσης των ιδιοκτησιών των επιζώντων και των απογόνων.

Καλείται η Ελλάδα να εγκρίνει στους επιζώντες και τους απογόνους των της γενοκτονίας των τσάμηδων του 1944, να επιστρέψουν στα εδάφη τους και να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα όπως κάθε Έλληνας πολίτης ή τουλάχιστον να έχουν το δικαίωμα της επίσκεψης στους τάφους των νεκρών τους από τη γενοκτονία του 1944.

Καλείται, επίσης, η περιφέρεια των Βρυξελλών να συμβάλει στην επίλυση αυτού του ανοιχτού θέματος μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, όπως δήλωσε ο επίτροπος της Διεύρυνσης Γιόχαννες Χαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2016.

Καλείται η περιφέρεια των Βρυξελλών να στηρίξει τις πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν το διάλογο μεταξύ της αλβανικής και της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων που συνδέονται με τους τσάμηδες.

Να διαβιβάσει το ψήφισμα αυτό στον πρωθυπουργό της ελληνικής κυβέρνησης και στον πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το ψήφισμα αυτό έρχεται να προστεθεί στις πιέσεις που ασκούν οι αυτοαποκαλούμενοι "σύλλογοι των Τσάμηδων" σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα και κυβερνήσεις. Επιπλέον, έρχεται να εντείνει την ήδη οξυμένη κατάσταση μετά την ανεκδιήγητη δήλωση του Αλβανού εθνικιστή, Ταχίρ Βελίου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το 60% του σημερινού πληθυσμού της Ελλάδας είναι...Αλβανοί!

«Η χθεσινή δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, είναι μια γελοία δήλωση ενός εκπροσώπου μιας τεχνητής χώρας, όπως είναι η Ελλάδα, η οποία αν και είναι, άδικα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, κυρίως τους Αρβανίτες και τους Αλβανοτσάμηδες. 

Εάν ο κ. Κοτζιάς εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι ένα δημοκρατικό κράτος, τότε αν ενεργήσει για να μας πείσει, ας εφαρμόσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, ας αναγνωρίσει τα δικαιώματα των Αρβανιτών και των Αλβανοτσάμηδων, οι οποίοι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από το 60% του σημερινού πληθυσμού της Ελλάδας. 

Στη συνέχεια, ας συνεχίσει με την αναγνώριση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας στους Αλβανοτσάμηδες, να αποζημιώσει για τη ληστεία με τη βία της ιδιοκτησίας, τον επαναπατρισμό των βίαια εκτοπισμένων πληθυσμών, την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αλβανοτσάμηδων, το δικαίωμα της οργάνωσης εξουσίας και διοίκησης και της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας, χρηματοδοτώντας την εκπαίδευση στην αλβανική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα και την προετοιμασία του εδάφους για το τελικό καθεστώς της αρχής της αυτοδιάθεσης και το δικαίωμα της από-αποκοικιοποίησης των 15.674 τ.χ. αλβανικού εδάφους που βρίσκεται υπό την κατοχή της Ελλάδας», ήταν η ακριβής δήλωση του Βελίου.











ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...