Πανηγυρίζουν οι γείτονες ! Στην ελληνική βουλή τέσσερις Τούρκοι βουλευτές ! Επιμένουν σε αναφορές για «τουρκική μειονότητα» !

 


Εκτενώς ασχολήθηκε ο τουρκικός Τύπος με τις ελληνικές εκλογές!

"Τέσσερις Τουρκο-Έλληνες βουλευτές εισήλθαν στο ελληνικό κοινοβούλιο στις εκλογές της 21ης ​​Μαΐου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα" γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ και πανηγυρίζουν! 

Συγκεκριμένα, ο τουρκικός τύπος ασχολήθηκε εκτενώς με τις ελληνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Χαρακτηριστικά όμως αναφέρει η εφημερίδα Türkiye «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πέτυχαν να στείλουν τέσσερις βουλευτές στη βουλή»! 

Το δε ρεπορτάζ του κρατικού Anadolu ανέφερε ότι «βουλευτές εξελέγησαν ο Οζγκιούρ Φερχάτ από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μπουρχάν Μπαράν από το Κόμμα ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη». 

Και συνεχίζει: «Ο Φερχάτ και ο Αχμέτ εξελέγησαν στη Ροδόπη, ενώ ο Ζεϊμπέκ και ο Μπαράν στην Ξάνθη. Και οι δύο περιοχές βρίσκονται στη Δυτική Θράκη όπου κατοικεί σημαντικός αριθμός τουρκικής κοινότητας». 

Το Gazete Duvar αναφέρει «ο Φερχάτ είπε ότι η νίκη που κέρδισαν στη Ροδόπη είναι κάτι παραπάνω από συμβολική. 

‘Ήρθαμε νούμερο ένα σε αυτές τις εκλογές στις οποίες αντικατοπτρίστηκε η ελεύθερη βούληση του λαού μας και η μειονότητα μας έδωσε την υποστήριξη’, είπε, προσθέτοντας ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εκπροσωπήσω τη μειονότητά μας στην ελληνική Βουλή».

Επικαλούμενο το Anadolu το Duvar γράφει ότι ο Μπαράν είπε πως «δύο Τούρκοι βουλευτές εξελέγησαν στην πόλη της Ξάνθης για άλλη μια φορά σε αυτές τις εκλογές», για τις οποίες ήταν περήφανοι. 

Και συνέχισε «ο Ζεϊμπέκ είπε ότι παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε σε όλη την Ελλάδα, η τουρκική μειονότητα τους εμπιστεύτηκε στην Ξάνθη. 

‘Όπως περιμέναμε στη δική μας πόλη, η μειονότητα μας εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά. Ας είναι για το καλύτερο για τη μειονότητά μας. Όπως κάναμε μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη μειονότητά μας στο κοινοβούλιο’, είπε». 


ΠΗΓΗ:  pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...