ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΦΡΙΚΗ ! Εμεναν στο σπίτι με τον νεκρό πατέρα τους για 3 μήνες !


Όταν η έντονη δυσοσμία που αναδυόταν από ένα διαμέρισμα στα Τρίκαλα ανάγκασε τους γείτονες να καλέσουν τις Αρχές, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα:

Βρέθηκαν μπροστά στη σωρό ενός άντρα σε προχωρημένη σήψη ενώ ολόγυρα η οικογένεια του νεκρού, η 53 σύζυγος κι ταδύο ανήλικα κοριτσάκια 11 και 13 ετών, συνέχιζε τις καθημερινές δραστηριότητές της σαν να μην καταλάβαιναν ότι ο άντρας ήταν νεκρός!

 Οπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια από την προανάκριση, το πτώμα ανήκε σε έναν συνταξιούχο εκπαιδευτικό, δηλαδή τον πατέρα και σύζυγο της οικογένειας, ο οποίος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή είχε πεθάνει τουλάχιστον πριν απο τρεις μήνες!

Τα αίτια θανάτου θα διευκρινίσει η νεκροτομή, ωστόσο πιθανότατα ήταν παθολογικά. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Πρόνοια, που συνεργάζεται με την Εισαγγελία για να εκτιμηθούν οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας και να αποφασιστεί αν τα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.

Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού για την υπόθεση...

Την υπόθεση σχολίασε στο Facebook το Χαμόγελο του Παιδιού. Σύμφωνα με την ανάρτηση, το Χαμόγελο είχε ειδοποιήσει τις αρχές μετά από ανώνυμη καταγγελία ότι τα παιδιά της οικογένειας ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες…

«Άλλη μια τραγική ιστορία για την οποία «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ειδοποιήσει τις αρχές από τον Μάρτιο του 2015< σημειώνει το Χαμόγελο του Παιδιού και συνεχίζει:

Από δημοσιεύματα διαβάζουμε για την τραγική ιστορία δύο ανήλικων κοριτσιών στα Τρίκαλα που έμεναν για μήνες στο σπίτι τους με την μητέρα τους και τον νεκρό πατέρα τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» τον Μάρτιο του 2015 για την παραμέληση των δυο κοριτσιών καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», πριν λίγες μέρες, δέχτηκε ξανά ανώνυμη καταγγελία για την ίδια οικογένεια, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων όπου και προέβησαν σε έρευνα.

Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας βρισκόταν νεκρός στο σπίτι για μήνες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δήλωσε τη διαθεσιμότητα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του οργανισμού για να βρεθούν δίπλα στα δύο ανήλικα κορίτσια.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...