''Bράζουν'' Ρώσοι αναλυτές με Πούτιν: ''Παρέδωσες το Αρτσάχ στον Ερντογάν ! Η Τουρκία θα μεταφέρει τζιχαντιστές στην Α. Ουκρανία'' !


 ''Έγκλημα και τιμωρία'' Πούτιν η συμφωνία με Τουρκία για την Αρμενία.

 Έγκλημα θεωρεί μια μεγάλη μερίδα του ρωσικού αμυντικού και οικονομικού κατεστημένου την επαίσχυντη πρόσφατη συμφωνία Αρμενίων-Αζέρων για το Ναγκόρνο, αφού θεωρούν ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να πράξει το ίδιο και στην Α. Ουκρανία. 

 Ο Πούτιν, σύμφωνα με πολλούς Ρώσους αμυντικούς αναλυτές, ουσιαστικά άνοιξε την “πόρτα” του Καυκάσου, της Κριμαίας και ειδικά της Α. Ουκρανίας, στα αδηφάγα σχέδια του Ερντογάν και της μουσουλμανικής αδελφότητας και αυτό η Ρωσία θα το πληρώσει πολύ ακριβά στο κοντινό μέλλον.

 Το σενάριο σε αυτήν την περίπτωση αφορά την στενότατη αμυντική συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και Τουρκίας, η οποία σύμφωνα με το Avia.pro, μπορεί να φέρει χιλιάδες τουρκόφιλους Τζιχαντιστές στην Ουκρανία για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των φιλορωσικών δυνάμεων με ανοικτό το ενδεχόμενο αντίδρασης της Μόσχας.

 Το Κίεβο έχει ανακοινώσει εδώ και μεγάλο διάστημα ότι θέλει να ανακαταλάβει τις περιοχές του Ντονένσκ και του Λουγκάνσκ με την βοήθεια και Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες “πηγαινοέρχονται” στην Ουκρανία ως σύμβουλοι για την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. 

 Προς το παρόν είναι γνωστή η προμήθεια και η κατασκευή τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων TB2. Κρίνοντας δε από την επιτυχία δράσης τους στον Καύκασο, η κατάσταση δεν φαίνεται ότι θα εξελιχθεί ομαλά και θα έχουμε πόλεμο των Ουκρανών με συμμάχους τους Τούρκους κατά των ρωσσόφωνων αυτοανακηρυχθέντων δημοκρατιών στην Α. Ουκρανία το επόμενο διάστημα. 

 Ρώσοι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι σε περίπτωση ισχυρής επιθετικής ενέργειας και αεροπορικής υποστήριξης, η Ουκρανία μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο του Ντονένκσκ μέσα σε ένα μόλις μήνα, ενώ σύμφωνα με ειδικούς, η ρωσική πλευρά δεν θα μπορέσει να παρέμβει σε αυτήν τη σύγκρουση, καθώς η Ρωσία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

 «Στην Ουκρανία, συνειδητοποιούν ότι η κατάσταση στο Ντονένσκ δεν θα επιλυθεί με συνηθισμένες διαπραγματεύσεις, αλλά εάν η Άγκυρα αποφασίσει να βοηθήσει πραγματικά το Κίεβο (όπως έκανε και με το Μπακού), τότε η Ουκρανία μπορεί κάλλιστα να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των επίμαχων περιοχών που είναι εντός της ουκρανικής επικράτειας, έχοντας κάθε δικαίωμα να το πράξει. Υπενθυμίζω ότι οι ρωσόφωνες δημοκρατίες DPR και LPR δεν διαθέτουν σύγχρονα όπλα που θα τις επιτρέψουν να αντιταχθούν σε πιθανές ουκρανικές αεροπορικές επιθέσεις με τουρκικά drone », σημειώνει Ρώσος αναλυτής.

 “Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Τουρκία μέσω δηλώσεων Τούρκων ανωτάτων αξιωματούχων έχει ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει στρατιωτικά την Ουκρανία να ανακτήσει τον έλεγχο και της Κριμαίας, γεγονός που αποτελεί πολύ σοβαρή απειλή για τα ρωσικά συμφέροντα" καταλήγει ο ίδιος. Δεν νομίζουμε όμως ότι ο Ερντογάν θα θελήσει με το “καλημέρα” θα επιχειρήσει να εξοργίσει τον Πούτιν στην Κριμαία, αλλά σίγουρα θα βάλει την “ουρά του” σε μια αναμενόμενη από καιρό, χερσαία στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Α.Ουκρανίας. 

 Την ίδια περίοδο έχουμε ένα τρομερό μπραντεφέρ Τούρκων και Ρώσων, σχετικά με την παρουσία ή όχι τουρκικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο, με την Άγκυρα να είναι ανένδοτη στις ρωσικές αρνήσεις. 

 Όλα θα εξαρτηθούν πιθανότατα από την νέα τρομερή κυβίστηση που πραγματοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος στις σχέσεις του με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Τ. Μπάιντεν, μετά και το θεατρικό “ξήλωμα” του γαμπρού Αλμπαϊράκ. 

 Αν Τουρκία και ΗΠΑ βρουν μια κοινή συνισταμένη, ο Πούτιν θα πληρώσει ένα πολύ ακριβό τίμημα για τις σχέσεις του με την Άγκυρα, και θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή, κάτι το οποίο ίσως ο ίδιος έχει ήδη δρομολογήσει.

 Περιττό να τονίσουμε ότι σε περίπτωση επανασύνδεσης Τουρκίας και ΗΠΑ, η χώρα μας θα δεχθεί μεγάλες πιέσεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο από την δύση για αυτό και εν μέσω πανδημίας οφείλουμε να είμαστε σε μεγάλη εγρήγορση. 



 ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...