"Πλήρης ισότητα για όλους σε όλα": Αυτό είναι το όραμα της νέας εποχής ! Ποιοι το διαδίδουν;


Με επίκεντρο την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα του πλανήτη, ολοένα και περισσότερα είναι τα μηνύματα από θρησκευτικούς και πνευματικούς ηγέτες ανά τον κόσμο, αναφερόμενοι σε έναν "καλύτερο κόσμο" με μονιασμένους όλους τους λαούς.

Κάτι τέτοιο -όσο ουτοπικό κι αν ακούγεται- επί της ουσίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί σήμερα, τουλάχιστον όχι για καλό σκοπό.

Ας διαβάσουμε ωστόσο το μήνυμα ενός άλλου "μεγάλου πνευματικού ηγέτη" της εποχής μας, που μετά τον Πάπα Φραγκίσκο, αναφέρθηκε στην παγκόσμια ειρήνη και την "κοινή λύση" που θα έρθει για να ενώσει όλους τους ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διδασκαλιών του στη Ρίγα της Λετονίας, ο μεγάλος πνευματικός ηγέτης εξήγησε γιατί ο κόσμος μας έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

"Πιστεύω ότι ο κόσμος γίνεται ένα καλύτερο μέρος", δήλωσε ο Δαλάι Λάμα κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του για τη Ρωσία και τις χώρες της Βαλτικής. "Οι άνθρωποι έχουν γίνει πιο ώριμοι εξαιτίας των δεινών και των παγκόσμιων πολέμων, είχαν αρκετή κακοποίηση", σημείωσε, προσθέτοντας ότι "σήμερα η κοινωνία αντιστέκεται ενεργά στη βία και είναι πιο πρόθυμη για ειρήνη".

Κατά τη γνώμη του, ο κοινός τρόπος σκέψης έχει αλλάξει σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα. "Το πρώτο μισό του 20ού αιώνα πολίτες διαφορετικών χωρών με υπερηφάνεια υπεράσπισαν πολέμους και τους στήριξαν, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο οι συγκρούσεις στο Βιετνάμ ή το Ιράκ προκάλεσαν μαζικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις από τον αμερικανικό λαό", δήλωσε ο Δαλάι Λάμα.

Αναφέρθηκε ακόμη και στο ότι πολλές φορές έχει αποτραπεί ένας πυρηνικός πόλεμος, αφού πλέον εικάζει πως οι άνθρωποι "έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος".

Ωστόσο το επιστέγασμα της ομιλίας του αποτέλεσε την συμβουλή του για τα κοινωνικο-οικονομικά θέμα, πάνω στα οποία θα στηθεί η παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.

Ο ίδιος υιοθετώντας τις αρχές του μαρξισμού, υποστήριξε πως το σλόγκαν "ισότητα για όλους" θα πρέπει να εφαρμοστεί επί της ουσίας από όλα τα κράτη παγκοσμίως. "Ισότιμη κατανομή του πλούτου. Αυτή είναι η λύση".

Ουσιαστικά τα λόγια του Δαλάι Λάμα δεν διαφέρουν και τόσο με αυτά του Πάπα Φραγκίσκου ή ακόμη και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προτείνοντας τον...κομμουνισμό ως την μεθοδικότερη λύση για όλα τα παγκόσμια προβλήματα.

Προβλήματα τα οποία θα επιλυθούν και με την έλευση του απαραίτητου "εκλεκτού ηγέτη"...



Του Άρη Δημόπουλου....










ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...