Νέο σχέδιο κατασκευής εργαστηρίου έρευνας ιών νυχτερίδων ! Φόβοι για καινούρια πρόκληση πανδημίας !

 


Τι μεταδίδεται από τις ΗΠΑ… 

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο (CSU) προχωρά σε αμφιλεγόμενα σχέδια για την κατασκευή μιας νέας ερευνητικής εγκατάστασης για την μελέτη ασθενειών των νυχτερίδων με χρηματοδότηση από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH). 

Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 2024 ή το 2025.

Αξιωματούχοι του πανεπιστημίου και οι υποστηρικτές της νέας εγκατάστασης υποστηρίζουν ότι το εργαστήριο είναι απαραίτητο για την ενίσχυση των ερευνητικών δυνατοτήτων που εξετάζουν τις αναδυόμενες ασθένειες και τους ιούς που προκύπτουν από ζωονοσογόνα μεταφορά – από ζώο σε άνθρωπο. 

Ενώ το CSU αρνείται ότι η έρευνα κέρδους της λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί στο εργαστήριο, ορισμένοι ερευνητές που έχουν συνδεθεί με την νέα εγκατάσταση, στο παρελθόν είχαν συνδεθεί με φορείς που συμμετείχαν σε παρόμοιες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων των πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν στο Wuhan της Κίνας. 

Ο Francis Boyle, JD, Ph.D. , ειδικός στα βιοόπλα και καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, ανησυχεί για την εγκατάσταση. 

 Ο Μπόιλ είπε στο The Defender:

«Είναι ευρέως γνωστό ότι το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο έχει μια μακρά και συνεχή ιστορία εξειδίκευσης στον «εξοπλισμό» εντόμων με στοιχεία βιοπολέμου και στόχευση στους ανθρώπους Αυτό το νέο εργαστήριο θα αυξήσει κατά πολύ τις επιθετικές δυνατότητες βιοπολέμου του CSU, μετά από κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα του 1972 και του Νόμου μου για τα Βιολογικά Όπλα κατά της Τρομοκρατίας του 1989 που προβλέπει ισόβια κάθειρξη». 

Οι κάτοικοι της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης μιας τοπικής ομάδας, αλλά και ειδικοί στα βιοόπλα, εξέφρασαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την δυνητικά επικίνδυνη έρευνα, που περιλαμβάνει θανατηφόρους ιούς και θα διεξαχθεί στην εγκατάσταση, καθώς και με τον κίνδυνο διαρροής εργαστηρίου παρόμοιας με αυτή που μπορεί να είχε συμβεί στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν στην Κίνα και ενδεχομένως οδήγησε στην διαφυγή του ιού SARS-CoV-2.



ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...