ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Το είδαμε κι αυτό ! Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από…Γερμανούς !

Κατά τη διάρκεια της κοινής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα αφορά τα εργασιακά θέματα στην Ελλάδα, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από δύο Γερμανούς.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει την Πέμπτη 6 Απριλίου στις Βρυξέλλες και κατά τη διάρκεια αυτής θα αποφασιστεί ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές για τη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων. Επιπλέον θα συζητήσουν για τις συλλογικές συμβάσεις, τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, τους επιτρεπτούς τρόπους προκήρυξης μία απεργίας αλλά και τον συνδικαλιστικό νόμο.

Αυτό που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, είναι ότι η Ελλάδα δε θα εκπροσωπηθεί από Έλληνες, αλλά από τους δύο Γερμανούς, όπως σας προαναφέραμε. Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πως γίνεται δύο άνθρωποι που δεν έχουν εργαστεί στην Ελλάδα να μπορούν να την εκπροσωπήσουν σε μία τόσο σημαντική επιτροπή.

Οι δύο αυτοί εμπειρογνώμονες είναι ο Γκέρχαρντ Μπος και ο Βόλφγκανγκ Βέρνερ Ντόμπλερ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει κάποιος τρίτος εκπρόσωπος, ο οποίος θα είναι Έλληνας.

ΠΗΓΗ