Το ΔΝΤ φεύγει εκβιάζοντας: "Κόψτε αφορολόγητο και συντάξεις ! Δώστε τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια αλλιώς... " !

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 


 To ΔΝΤ ήρθε ως "γκανγκστερ" ειδε τους κυβερνητικούς παράγοντες και απήλθε εκβιάζοντας για να επανέλθει στο μαζί με τους υπόλοιπους θεσμούς το Πάσχα των Καθολικών συνεχίζοντας να έχει τρελές και ύποπτες πλέον απαιτήσεις για μεγάλη μείωση του αφορολογήτου (7.000 ευρώ αντί για 9.500 που ισχύει τώρα για μισθωτούς και συνταξιούχους) πλήρη απελευθέρωση της πώλησης των κόκκινων δανείων σε ξένα funds, νέα μέτρα άνω των 5 δισ. ετησίως και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, για να συμφωνήσει εν τέλει στο κλείσιμο τη αξιολόγησης!

 Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος θα περάσουν την πόρτα του ξενοδοχείου, όπου διαμένουν οι εκπρόσωποι των πιστωτών το πρωί της Κυριακής, προκειμένου να υπάρξει μία σύνοψη των εκκρεμοτήτων, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι το πρόβλημα είναι το ΔΝΤ. Το κουαρτέτο θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 2 Απριλίου για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης εάν βέβαια το ΔΝΤ δεν προχωρήσει σε νέα "καψόνια" αφού πιέζει για σκληρά μέτρα περικοπών εκτός του πλαισίου της καλοκαιρινής συμφωνίας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η όποια συμφωνία με τους δανειστές έχει τόση αξία όση ένα "κουρελόχαρτο" και πρόκειται για οργανισμούς που δεν τυγχάνουν καμίας εμπιστοσύνης.

 Το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην οποία μετείχαν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Σταθάκης, Γιώργος Χουλιαράκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Παππάς. Θεωρούν ότι το φορολογικό κλείνει αλλά δεν αναφέρουν πως θα κλείσει. Ένα αφορολόγητο της τάξης των 7.000 ευρώ θα αποτελούσε καταστροφή για τα μικρομεσαία στρώματα ου έχουν εξαθλιωθεί και θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω στον χωροχρόνο για να ξοδέψουν από την αρχή του 2016 πολύ λιγότερα χρήματα για την επιβίωή τους για να μπορούν να πληρώσουν στην επόμενη φορολογική χρήση τους νέους βαρύτατους φόρους που ζηατάνε κάποιοι τυχάρπαστοι υπάλληλοι του ΔΝΤ που πληρώνονται με πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα έχουν όλα τα έξοδα πληρωμένα και δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ στην ζωή τους να φτιάξουν ούτε μια φορολογική δήλωση. 

 Η αξιολόγηση για να κλείσει θα προχωρήσει σε δύο φάσεις. Πρώτα θα τελειώσουν μαζί το ασφαλιστικό και το φορολογικό και εν συνεχεία θα κλείσουν τα θέματα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, των κόκκινων δανείων και του δημοσιονομικού κενού, με τα δύο τελευταία να προσφέρουν νέες στιγμές αγωνίας οπότε δυστυχώς οι ανησυχίες του υπουργού Οικονομικών Ε.Τσακαλώτου που είχε πει πριν ένα μήνα "αν κλείσει η αξιολόγηση Μάιο, Ιούνιο καήκαμε" θα γίνουν πραγματικότητα. «Αν πείσεις κάποιον για το πού θέλεις να πας τα επόμενα 10 χρόνια, σού δίνει ελευθερία να υπάρχει μια ανοχή. Η αξιολόγηση δεν πάει στις καλένδες.

 Η σημασία του χρόνου από πολιτικής άποψης είναι σημαντική, γιατί υπάρχει κόπωση κοινωνική, αν θέλεις τον φαύλο κύκλο να τον μετατρέψεις σε ενάρετο. Αν πάμε Μάιο, Ιούνιο καήκαμε. Πρέπει όταν επιστρέψουν οι θεσμοί, μέχρι τέλη Φεβρουαρίου να τελειώσουμε (τώρα είμαστε τέλη Μαρτίου και ακόμα συζητάμε). Για εμένα ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής. Ο διάλογος συνεχίζεται πάνω στις δύο μεταρρυθμίσεις, το ασφαλιστικό και το αγροτικό, η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε όλα τα επίπεδα σε αυτή τη συζήτηση». 

 Εν ολίγοις δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η αξιολόγηση θαν κλείσει πριν το καλοκαίρι. Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε στους δημοσιογράφους ότι οι κύριες συντάξεις δεν πρόκειται να μειωθούν, τονίζοντας ότι τέτοιο θέμα δεν έχει μπει στο τραπέζι του διαλόγου ούτε από τους δανειστές. Πέραν αυτού, υπογράμμισε ότι η βασική διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών παραμένει το πόσο αναλογικό ή αναδιανεμητικό υπέρ των πιο αδύναμων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων, θα είναι το σύστημα. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση για τα ποσοστά αναπλήρωσης.

 Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε ότι και το θέμα της αύξησης των εισφορών εξακολουθεί να είναι ένα από τα θέματα για τα οποία δεν υπάρχει μεν κάθετη άρνηση από την άλλη πλευρά, αλλά δεν έγινε και αποδεκτή. Όσον αφορά την εθνική σύνταξη, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το ύψος της είναι 384 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει 20ετία. «Υπάρχει, όμως, μια συζήτηση για το αν στα 15 χρόνια θα μπορούσε να είναι μικρότερη.

 Αλλά σε καμία περίπτωση, δεν απηχούν ούτε καν το κλίμα των διαπραγματεύσεων νούμερα σαν το 288» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, διαψεύδοντας, με αυτόν τον τρόπο, τα σενάρια που έκαναν λόγο για εθνική σύνταξη στα 288 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει 15ετία. Βέβαια όλοι αναρωτιούνται γιατί ιο Ευρωπαίοι δεν ζητούν παράλογες απαιτήσεις και το κάνει το ΔΝΤ που επιμένει σε μέτρα άμεσης απόδοσης και άμεσου "καψίματος" μια ήδη κατεστραμμένης ελληνικής κοινωνίας. 

 Είναι σαφές ότι το ΔΝΤ θέλει να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη για την στάση που τηρεί στο ζήτημα της απομείωσης του χρέους. Η ελληνική πλευρά απορρίπτει κατηγορηματικά την υλοποίηση μέτρων που βρίσκονται εκτός του πλαισίου της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου αλλά το ΔΝΤ ξέρει ότι μπορεί αν εκβιάσει και το κάνει και μέσω της Ελλάδας επιθυμεί να πιέσει τους δανειστές. Όσο το χρέος δεν γίνεται βιώσιμο τόσο θα απαιτούνται πρόσθετα μέτρα κάλυψης των δημοσιονομικών κενών "it's mathematics supid" παραφράζοντας μια φράση που "φορέθηκε" πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

 Στο μεταξύ ζητανε από τους "νεκρούς" να δώσουν κι άλλο "αίμα".







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...