Ποιο ΝΑΤΟ; Η...Αλ Σεμπάμπ έφτασε έξω από την Αττική και τα νατοϊκά πλοία κάνουν "κρουαζιέρα" στο Αιγαίο !

ΣΕ "GREEK TRAGEDY" ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ! Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ "ΔΑΦΝΕΣ" ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ !

Λίγες ώρες μετά την περιβόητη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας για υποτιθέμενη αποτροπή των προσφυγικών-λαθρομεταναστευτικών ροών, εντοπίστηκε στο νησί της Άνδρου λίγες ώρες μακριά από την Αττική, βάρκα με 25 λαθρομετανάστες από τους οποίους οι 23 είναι Σομαλοί, δηλαδή δεν προέρχονται από χαρακτηρισθείσα εμπόλεμη ζώνη όπως η Συρία και το Ιράκ, αλλά από μια ταλαιπωρημένη σαφώς χώρα, στην όμως οποία δρα ένα από τα φονικότερα παρακλάδια της Αλ Κάιντα, η Αλ Σεμπάμπ!

Μαζί με την νιγηριανή Μπόκο Χαράμ έχουν εξελιχθεί στις πιο φονικές οργανώσεις εκτός Μέσης Ανατολής εκτελώντας και σφάζοντας πληθυσμούς ολόκληρων χωριών και αφήνοντας αποκαϊδια στο πέρασμά τους.

Για ποιες ΝΑΤΟϊκές περιπολίες μιλάμε;

Όπως ήδη έχει αναφέρει το pronews.gr κάτοικος στα Άχλα της “Άνδρου εντόπισε το πρωί στο δρόμο πέντε Σομαλούς και τους μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα!

Εκεί εξήγησαν στην Αστυνομία ότι κατευθύνονταν στην…Αττική, αλλά χάλασε η μηχανή της βάρκας στην οποία επέβαιναν και βρέθηκαν στην Άνδρο!

Είπαν επίσης ότι μαζί τους ήταν άλλα 20 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν στη συνέχεια από την Αστυνομία.

Ο Τούρκος λαθροδιακινητής τους άφησε στα Άχλα λέγοντάς τους πως «Εδώ είναι η πόλη» και μάλιστα έλαβε 1000 λίρες Τουρκίας από κάθε άτομο για την μεταφορά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στα Άχλα τους έφερε πλοιάριο από Τουρκία και τους έριξε στην θάλασσα τα τελευταία μέτρα και κολύμπησαν στην ακτή.

Πρόκειται για 25 άτομα, 23 Σομαλοί και 2 Πακιστανοί ανάμεσά τους 8 γυναίκες και 3 παιδιά οι οποίοι ταξίδευαν τρεις μέρες από τα παράλια της Τουρκίας.

Οι αρχές εκφράζουν αμφιβολίες για το πώς ένα πλοιάριο διέσχισε όλο το Αιγαίο. Είναι η πρώτη φορά που οι αδίστακτοι δουλέμποροι φτάνουν στην Άνδρο ενώ στο παρελθόν δυο φορές αποβίβασαν λαθρομετανάστες στην Αμοργό.

Εδώ όμως τίθεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Πρώτη φορά τα "έσω" νησιά του Αιγαίου γίνονται τελικός προορισμός λαθρομεταναστών οι οποίοι πλέον επιχειρούν να φτάσουν στην Αττική... απευθείας χωρίς να χρησιμοποιήσουν ως ενδιάμεσο σταθμό κάποιο από τα νησιά του Αν.Αιγαίου!
Για τρεις ημέρες αλώνιζαν το Αιγαίο και ουδείς τους αντελήφθη! Πέρασαν από Νατοϊκές δυνάμεις, από δυνάμεις του ΛΣ από παρατηρητήρια των ΕΔ στα νησιά φθάνοντας 2 ώρες από τη Ραφήνα, και όχι μόνο ούτε τότε τους εντόπισαν αλλά αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν αυτοί τις αρχές λέγοντας «φτάσαμε»!

Τέτοιο παραλυμένο σύστημα ασφάλειας στο Αιγαίο δεν έχουμε δει ξανά στο παρελθόν.


Ήθελαν δηλαδή οι Τούρκοι δουλέμποροι να αποφύγουν τα hot spots άρα και την καταγραφή τους. Άλλωστε γνωρίζουν ότι η Τουρκία... ας πούμε ότι δεσμεύθηκε ότι θα παραλαμβάνει πίσω όσους είναι λαθρομετανάστες και όχι πρόσφυγες.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι μεταφέρονται έτσι κατά αυτόν τον τρόπο αγνώστων στοιχείων άνδρες που μπορεί πίσω από την κάλυψη του λαθρομετανάστη να κρύβονται μαχητές της Αλ Σεμπάμπ, όπως άλλωστε το ίδιο το ISIS έχει καταφέρει να περάσει 4.000 μαχητές του στην Ευρώπη ανάμεσα σε πρόσφυγες.

Το σίγουρο είναι ότι αν επιθυμεί η Αλ Σεμπάμπ να διεισδύσει με αυτόν τον τρόπο την χώρα θα μπορέσει να το κάνει ανενόχλητα.

Κι όλα αυτά λίγες ώρες μακριά από την Αττική!

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η αδιαφορία που επιδεικνύει το ΝΑΤΟ και η αποδεδειγμένη αναποτελεσματικότητά του.

Μιλώντας πριν τρεις ημέρες στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο ναύαρχος Γιοργκ Κλάιν εξήγησε ότι μπορεί να υπάρχουν αποτελέσματα όταν το ΝΑΤΟ περιπολεί, αλλά οι διακινητές ξέρουν πώς να μετατοπίζουν το "κέντρο βάρους" των δραστηριοτήτων τους.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο επισημαίνει ότι η παρουσία της αποστολής σε περιορισμένες παράκτιες περιοχές δεν επαρκεί: «Εάν αποκλείσουμε τη Λέσβο, τότε είναι αναμενόμενο οι προσφυγικές λέμβοι να αναζητήσουν άλλες διαδρομές» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι σκόπιμο και αυτό σχεδιάζεται, να επεκτείνουμε άμεσα τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ σε περισσότερες περιοχές».

Μέχρι στιγμής, από την έναρξή της την περασμένη εβδομάδα, η ΝΑΤΟϊκή αποστολή δρα μόνο στα ύδατα μεταξύ Λέσβου και των απέναντι τουρκικών ακτών -ακόμη και σε αυτήν όμως την περιοχή δεν έχει καταγραφή μείωση αφίξεων!

Χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες περνούν κάθε μέρα στα ελληνικά νησιά και η νατοϊκή αρμάδα SNMG2 δεν έχει κανέναν ουσιαστικό ρόλο στην φύλαξη και προστασία των θαλάσσιων συνόρων, αφού επί της ουσίας όλα τα ΝΑΤΟϊκά πλοία πλέουν σε περιοχές μειωμένου ενδιαφέροντος.

Ποιος ο λόγος ύπαρξής του; Τι προσφέρει στην ασφάλεια της χώρας; Η μόνη που εξυπηρετείται από την παρουσία του στο Αιγαίο όπως από την αρχή είχε αποκαλύψει το pronews.gr έίναι η Τουρκία.

Παρεπιπτόντως τι θα γίνει με τους λαθρομετανάστες της Άνδρου θα καταγραφούν και θα απελαθούν; Θα επαναπροωθηθούν πίσω στην Τουρκία;

Θυμίζουμε ότι στο επίσημο αγγλικό κείμενο της συμφωνίας για το προσφυγικό αναφέρεται: "Τούρκοι αξιωματικοί θα βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, είναι μέρος της συμφωνίας" (Turkish officers will be on the Greek islands, it is a part of the agreement)!

Είναι μια τραγική για τα εθνικά συμφέροντα κατάληξη και οι Τούρκοι αποδείχθηκε τελικά ότι χρησιμοποίησαν ως γεωπολιτικό "όπλο" το προσφυγικό και κατάφεραν να κερδίσουν τα πάντα. Ακόμα και να πατήσουν "πόδι" σε ελληνικό έδαφος και μάλιστα νομίμως με την συγκατάνευση της ελληνικής κυβέρνησης.

Μόλις πριν 15 ημέρες το pronews.gr είχε αποκαλύψει "πως η Τουρκία θα τοποθετήσει αξιωματούχους- συνδέσμους σε hot spots στην Ελλάδα όπως αναφέρει η γερμανική FAZ σημειώνοντας πως η αρχή θα γίνει από τη Λέσβο".

"Ετσι, η Τουρκία, αρχικά από τη Λέσβο, θα τοποθετήσει αξιωματούχους, οι οποίοι θα φροντίσουν στην επίλυση των όλων προβλημάτων, ώστε όλα να γίνονται γρήγορα" τονίζε η γερμανική εφημερίδα.

Και να τώρα που θα έρχονται από την Τουρκία να μας επιλύσουν τα προβλήματα ενώ ταυτόχρονα η... Αλ Σεμπάμπ θα κάνει "κρουαζιέρες" στο Αιγαίο! Μαζί με αυτά βέβαια θα καταγράψουν και όλα τα μυστικά της ελληνικής άμυνας στα νησιά.

Στις 12 Μαρτίου το επιβεβαίωσε και ο Ν.Τόσκας όταν εξήγησε ότι "με βάσει όσα συμφωνήθηκαν στην Σμύρνη, στο πλαίσιο και της συμφωνίας που προετοιμάζεται μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, θα βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους ένας τούρκος υπάλληλος, ένας «παρατηρητής», που θα υπογράφει το πρωτόκολλο επανεισδοχής των λαθρομεταναστών που θα επιστρέφουν στην Τουρκία"

Τα "πήρε όλα" η Άγκυρα λοιπόν... καθώς οι ελληνικές ΕΔ θα αναλάβουν τις δαπάνες φιλοξενίας των λαθρομεταναστών και προσφύγων πληρώνοντας 73.988.692 ευρώ, η ίδια θα πάρει πολλά δισ. ευρώ από την ΕΕ εμάς θα μας μείνουν οι Τούρκοι.., χωροφύλακες και οι... Αλ Σεμπάμπ,Μπόκο Χαράμ, ISIS, Αλ Νούσρα και όλα τα "καλά παιδιά" θα κάνουν... μπάνια στην Ελλάδα (live your myth in Greece)!







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...