Προκαλεί την τύχη του ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη: «Όποτε θέλουμε μπορούμε να νικήσουμε τη Ρωσία» !

ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΝΟΥΝ 3,4 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Η αμερικανική διοίκηση Ευρώπης και το ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι να πολεμήσουν και νικήσουν εναντίον της Ρωσίας «εάν αυτό απαιτηθεί», δήλωσε ο ανώτατος Αμερικανός διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη πτέραρχος Philip Breedlove μιλώντας στην επιτροπή άμυνας της βουλής των αντιπροσώπων του Κογκρέσου.

Ο αμερικανός πτέραρχος με μια πρωτοφανή προκλητική διάθεση έναντι της Ρωσίας δήλωσε πιο συγκεκριμένα: «Για να αντιμετωπίσει την Ρωσία, η EUCOM (σ.σ. η αμερικανο-ευρωπαϊκή στρατιωτική διοίκηση) εργάζεται από κοινού με τους συμμάχους και τους εταίρους της στο να παρουσιάζει μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη τώρα και να προετοιμάζεται για να πολεμήσει και να νικήσει την Ρωσία, όποτε αυτό κριθεί ότι πρέπει να συμβεί».

Από το 2014 οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια για την αναδιοργάνωση των ενόπλων τους δυνάμεων και την ενίσχυση της στρατιωτικής τους ικανότητας αλλά και ετοιμότητας στην Ευρώπη σύμφωνα με το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επαναβεβαίωσης (ERI).

Ο Breedlove εξήγησε πως κάτω από το δόγμα ERI, το ΝΑΤΟ πρόκειται να αναδιατάξει τον δεύτερο «βαρύ σχηματισμό» του στην Ευρώπη, ο οποίος όπως είπε «δε θα χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση αλλά για μάχη»

Όπως σημειώνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας είχε ζητήσει στις αρχές Φεβρουαρίου από το Κογκρέσο κονδύλι της τάξης των στα 3,4 δισ. $ για το 2017, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Ο αμερικανός πτέραρχος είπε ακόμη ότι η πρωτοβουλία ERI είναι απάντηση δημιουργίας δύναμης αποτροπής απέναντι στη Ρωσία.

Βάσει της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πρόκειται να δημιουργήσουν μια προωθημένη δύναμη έτοιμη για μάχη στην Ευρώπη, όπως και τις κατάλληλες υποδομές για αυτή και την στέγαση του προσωπικού της.

«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες βρισκόμασταν σε μια θέση όπου προσπαθούσαμε να κάνουμε εταίρο τη Ρωσία. Τώρα η ERI αντιπροσωπεύει ένα από τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να αντιπαραθέσουμε μια δύναμη αποτροπής ενάντια στη Ρωσία», συμπλήρωσε.

Τέλος ο ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) δήλωσε πως η ERI είναι ένα εγχείρημα «για να την έναρξη της αναδιαμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Διοίκησης και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ εναντίον του οποιουδήποτε δεν συμμερίζεται τις αρχές τους κανόνες και τις αξίες που έχουμε στην Ευρώπη».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...