Σκέψεις για τον υπουργό…


Αξιοπρέπεια κύριε υπουργέ έχετε; Τιμή κύριε υπουργέ; 

Ευθύνη για τις πράξεις και τα μεγάλα λόγια; Είστε και εσείς υπεύθυνος για αυτά που συμβαίνουν. Είστε συνένοχος για την ανεργία, για τους ανύπαρκτους μισθούς, για τους άστεγους. Είστε συνένοχος για όσους έφυγαν στο εξωτερικό και για όσους θα φύγουν. Για την κατάθλιψη και τις αυτοκτονίες ευθύνεστε και εσείς. 

Η πολιτική σας οδηγεί την κοινωνία στην απελπισία, στην απόγνωση, στο διαμελισμό της. Την δουλεία την ονομάσατε εργασία και τους μισθούς ¨χαρτζιλίκι¨, ανάπτυξη και ευκαιρία. Βλέπετε μέχρι εκεί που ο παχυλός μισθός και η εξουσία σας επιτρέπει. Βλέπετε όσα συμφέρουν τον αφέντη, τον φίλο σας.

Σας μίλησα για αξιοπρέπεια, για τιμή και ευθύνες. Ποια απ’ όλες αυτές γνωρίζετε; Ποια από όλες αυτές διαθέτετε στο πλούσιο λεξιλόγιο σας; Υπουργέ, αποφεύγετε την αλήθεια, αν και την γνωρίζετε. Δεν θέλετε να την δείτε αν και βρίσκετε μπροστά σας. Φοβάστε και εσείς, το βλέπω. Το ίδιο βλέπει και ο γείτονας, ο φίλος , ο ξένος, ο εχθρός. Προβάλλετε με ζήλο τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις. Γιατί; 

Φωνάζεις για το δίκιο μου στα κανάλια, χωρίς να αγωνιάς για το αύριο. Γιατί; Φωνάζεις μα δειλιάζεις αν με αντικρύσεις. Περιμένουμε την ελπίδα που μας έταξες. Ακούσαμε να λέει όμως καληνύχτα κύριε υπουργέ. Δεν θα έρθει αν δεν την φωνάξουμε, αν δεν την σκουντήσουμε, αν δεν την ποθήσουμε.

Θέλεις να ζούμε για να δουλεύουμε και όχι το αντίθετο. Δουλεύουμε για να πληρώνουμε και εσύ γελάς. Για ποιο λόγο υπουργέ; Είσαι δειλός υπουργέ, είσαι ψεύτης. Ακόμα ένας πολιτικάντης από τον σωρό, ένας ¨κανένας¨ μικρής διάρκειας. Κοιμάσαι υπουργέ και αγωνιάς για το πότε θα ξυπνήσεις. Αισθάνεσαι ότι το όνειρο τελειώνει και εσύ θα φύγεις. Θα μείνεις μέχρι να έρθει ο επόμενος. Αυτή είναι η δουλειά σου.

Οι φίλοι σου σε θαυμάζουν, τρώνε και πίνουν μαζί σου. Πίνετε μαζί από το ποτήρι μου, τρώτε μαζί από το πιάτο μου. Γελάτε και αισθάνεστε ωραία. Το ξέρω υπουργέ. Όλα τα ξέρουμε. Σας το είπα και εγώ και ο γείτονας, ο φίλος, ο εχθρός, ο ξένος. Όλα έχουν ένα τέλος Αυτό να θυμάσαι, δεν είσαι ηγεμόνας, αλλά ένας ανθρωπάκος και αυτό θα παραμείνεις, ένας ανθρωπάκος, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι αριστερέ υπουργέ.

Θ αλλάξουμε την κοινωνία, όχι με πρόσωπα, αλλά με πολιτικές. Όχι με φθόνο και δίψα για την εξουσία, αλλά με αγώνες. Πραγματικούς αγώνες, με όνειρο μια ελεύθερη από τα δεσμά της κοινωνία. Είναι υπόσχεση υπουργέ, αριστερέ και μη. Η ελπίδα θα έρθει όσες φορές και αν τη σκοτώσεις, ο σκλαβωμένος θα ελευθερωθεί και η χώρα θα χαράξει καινούρια πορεία.






Καλαϊτζής Ε. Νικόλαος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...