ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...!


H γερμανική εφημερίδα Handelsblatt επικεντρώνεται στον κίνδυνο που ελλοχεύει για τις ελληνικές τράπεζες από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Βλέπετε η καθυστέρηση έχει αυξήσει το ρυθμό εκροής των καταθέσεων και αυξάνεται επικίνδυνα ο αριθμός των «κόκκινων δανείων».

Η οικονομική εφημερίδα στο δημοσίευμά της με τίτλο «Μετά την κρίση έρχεται νέα κρίση» δεν εστιάζει τόσο στη θέση που θα έχει η ελληνική κρίση στη σημερινή συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ όσο στην επικείμενη επίσκεψη της Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (SSM) στην Αθήνα εντός του Μαρτίου.

Γράφει η εφημερίδα πως «αυτό το αδιέξοδο στρέφει όμως και πάλι τις τράπεζες μακριά από την κερδοφορία.Αυτό διαφαίνεται από μια ολόκληρη σειρά συμπτωμάτων κρίσης. Η διευθέτηση δανειακών χαρτοφυλακίων μένει στάσιμη.

 Συγχρόνως οι καταθέσεις συρρικνώνονται. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάγκη νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, πιθανώς όμως με ευθύνη των μετόχων κι των πιστωτών».

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την Handelsblatt, τα χρονικά περιθώρια για τις ελληνικές τράπεζες στενεύουν. «Η ώρα της αλήθειας θα έρθει το αργότερο με το stresstest της ΕΚΤ που προβλέπεται για το 2018».ΠΗΓΗ: voicenews.gr