ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Οι Τούρκοι έστειλαν σκάφη της Ακτοφυλακής στα Ίμια για να «φωτογραφήσουν και να εποπτεύσουν την περιοχή» !


Ακταιωροί της τουρκικής Ακτοφυλακής βρέθηκαν χθες σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές των Ιμίων για να τραβήξουν φωτογραφίες και να «εποτπεύσουν την περιοχή» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική Μilliyet ενώ δύο πολεμικά του τουρκικού Ναυτικού βρισκόντουσαν στα ανοιχτά του Μποντρούμ εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων για να «επέμβουν αν χρειαστεί».

Το σχετικό υλικό δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως «15 μέρες μετά την επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ, Αρχηγού των Τουρκικών ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά, τα πολεμικά μας πλοία βρέθηκαν στην περιοχή για να την εποπτεύσουν». 

Το κείμενο της Μιλιγιέτ υποστηρίζει ότι η ελληνική Ακτοφυλακή πραγματοποιεί «παραβιάσεις» στην περιοχή και «παρενοχλεί» τα τουρκικά πλοία που έχουν βρεθεί στην περιοχή όλες αυτές τις μέρες!

«Μετά από τρεις μέρες που η Τουρκική ακτοφυλακή ανέστειλε τις περιπολίες της στα Ιμια λόγω φουρτούνας, τα πλοία βγήκαν στο Αιγαίο για περιπολία».

Η τουρκική εφημερίδα δεν αναφέρει εάν τα τουρκικά πλοία συναντήθηκαν με πλοία της ελληνικής Ακτοφυλακής ή αν απλώς μπήκανε στην περιοχή για να βγάλουν τάχιστα φωτογραφίες και να αποχωρήσουν δημιουργώντας εντυπώσεις.

Τα πλοία ήρθαν από το Μποντρούμ ενώ στα ανοιχτά του λιμανιού βρίσκονταν και η φρεγάτα TURGUTREİS κλάση Υavuz ;όπως και η τουρκική κορβέτα Bodrum κλάσης Μπουράκ οι οποίες υποτίθεται ότι παρεμπόδιζαν την ροή παράνομων μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά στα πλαίσια των ΝΑΤΟϊκών αποστολών και της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας αλλά θα «επέμβαιναν» σε «περίπτωση που εμφανίζονταν ξένα πλοία και στρατεύματα» λέει η τουρκική εφημερίδα.

Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει καθώς πάντα η Αθήνα αποστέλλει στα Ίμια την ελληνική Ακτοφυλακή για να εκδιώξει τους Τούρκους και εάν η Άγκυρα κλιμακώσει χρησιμοποιώντας πολεμικά πλοία τότε θα επέμβει το ΠΝ.

Η παρουσία τους στα ανοιχτά ήταν περισσότερο για δημιουργία εντυπώσεων προς τουρκικό κοινό το οποίο έτσι θεωρεί ότι τα Ίμια τους «ανήκουν».

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που δημοσίεσε η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: pronews.gr