Σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ ξύπνησε τη Λέσβο !


Μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αντιληπτός στη Μυτιλήνη και στη Χίο σήμερα στις 4:24 το πρωί.

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα, και επίκεντρο 15 χιλιόμετρα βόρεια του Μολύβου, στις απέναντι από τη βόρεια Λέσβο ακτές της Μικρασιατικής Τρωάδας.

Ήταν ο τρίτος σεισμός μεγέθους μεγαλύτερου των 5 Ρίχτερ μέσα σε ένα 24ωρο, με πρώτο αυτόν στις 6:30 χθες το πρωί, μεγέθους 5,2 βαθμών.

 Ακολούθησε άλλος ένας σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών και αυτός, στη 1:00 το μεσημέρι, ενώ δεκάδες είναι οι σεισμοί μικρότερης έντασης που καταγράφονται συνεχώς, όλοι με επίκεντρο τη ίδια περιοχή.

Η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή έχει θορυβήσει τους κατοίκους, παρόλο που οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί.









ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...