«ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ! Ο στόλος του Πούτιν ξανά στα νερά της Μάγχης !


Το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι» συνεχίζει να παίζει ο Βλάντιμιρ Πούτιν με τη Βρετανία, με τον στόλο του να βρίσκεται και πάλι στα χωρικά ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτή τη φορά το Ρωσικό αντιτορπιλικό «Αντιναύαρχος Κουλάκοφ» είχε στενή επαφή στην Μάγχη με την Βρετανική φρεγάτα HMS Sutherland. Το Sutherland βρισκόταν στην περιοχή από νωρίς το Σαββάτο και παρακολουθούσε την πορεία και την ταχύτητα του Ρωσικού πλοίου με τα ραντάρ.


Από την μεριά του το «Κουλάκοφ» ήταν στην Ανατολική Μεσόγειο, και τώρα βρίσκεται στο ταξίδι της επιστροφής του, με τη συνοδεία και άλλων πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ.

Ο Διοικητής του HMS Sutherland Trish Kohn είπε ότι κατά την διέλευση του «παρακολουθείται συνεχώς», σύμφωνα με την Daily Mail.

Πρόσθεσε ότι η διέλευση γίνεται «μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ του Βασιλικού Ναυτικού και τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ».

Ο Διοικητής Kohn συνέχισε: «Η διέλευση των ρωσικών πλοίων από τη Μεσόγειο προς τα βόρεια λιμάνια τους δεν είναι ασυνήθιστο.

«Αλλά το Βασιλικό Ναυτικό είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να προστατεύσει τα χωρικά ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου».


Το Βασιλικό Ναυτικό είπε ότι το HMS Sutherland «παρέμενε σε απόσταση «σεβασμού», αλλά με το ρωσικό πολεμικό πλοίο να υπάρχει οπτική επαφή».

Το HMS Sutherland διαθέτει πυραύλους κατά υποβρυχίων, εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη ηχοβαλλιστικών συστημάτων, καθώς και επιθετικό ελικόπτερο Merlin Mk2.

Το Αντιναύαρχος Κουλάκοφ (κατηγορία καταστροφέων Udaloy) βρίσκεται σε υπηρεσία από το 1982. Tοn Μάρτιο του 1991, αποσύρθηκε για επισκευές και αναβάθμιση που διήρκεσε πάνω από 18 χρόνια.

 Το 2011 επανήλθε σε υπηρεσία. Στις 3 Σεπτεμβρίου 2011, το αντιτορπιλικό διεξήγαγε τις πρώτες δοκιμές με το νέο επιθετικό ελικόπτερο Ka-52Κ. Τώρα μπορεί να μεταφέρει 2 τέτοια ελικόπτερα.









ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...