Η κυβέρνηση Τσίπρα παραδίδει την Ελλάδα στον ECONOMIC HIT MAN !


Τα κατάφεραν! Τώρα είναι η Ιδανική Ώρα των Οικονομικών Δολοφόνων για την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα ολοκληρώνει σιγά-σιγά την βρώμικη δουλειά των προηγούμενων Μνημονιακών Κυβερνήσεων και εγκαταλείπει την εθνική περιουσία και τις περιουσίες των Ελλήνων στους Οικονομικούς δολοφόνους.

Είναι η ΩΡΑ που οι John Perkins λένε «Ας βγάλουμε λεφτά».

Αν μάλιστα και ο Ερντογάν αμολύσει τις ορδές των 3.000.000 εκατ. προσφύγων τα νησιά της ακτογραμμής που συνορεύουν με την Τουρκία αλλά και οι Κυκλάδες θα πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί.

Το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος αφήνει την Ελλάδα ανοχύρωτη στους ντόπιους ολιγάρχες και στα ξένα κοράκια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να κάνει ακόμη πιο απόλυτα την βρώμικη δουλειά με κηροζίνη την ιδεοληψία της που στην συνέχεια μεταλλάχθηκε σε βουλιμία για χρήμα και εξουσία.

Εγκαινιάζουν Γραφεία Πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα σε μια εποχή που ο Ζούκεμπεργκ για παράδειγμα “κυβερνάει” ένα παγκόσμιο κολοσσό από την Καλιφόρνια.

Ενδεικτικό της ασχετοσύνης και της επιπολαιότητας σε συνδυασμό με την βουλιμία της εξουσίας είναι το γεγονός ότι ο υπ. Οικονομίας Παπαδημητρίου δίνει συνέντευξη στο Bloomberg στην διάρκεια της οποία θάβει το ΔΝΤ και μιλάει για τα λάθη του και στη συνέχεια λέει ότι το θέλει στο πρόγραμμα!

Μπλέξαμε άγρια.

Οι εξουσιαστές σκηνοθετούν στην ουσία την λεηλασία που έρχεται με τους Οικονομικούς Δολοφόνους να αποβιβάζονται ένας πίσω από τον άλλον στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο Κατρούγκαλος συνειδητά δολοφόνησε μισθωτούς και συνταξιούχους ώστε να τους λιώσει το ηθικό και να μην υπάρξει ουδεμία αντίσταση. Το έργο του συνεχίζει με τον ίδιο αμοραλισμό η Ευτυχία Αχτσιόγλου παραδομένη στη λαγνεία της εξουσίας!

-Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπήρξα οικονομικός εκτελεστής. Εργαζόμαστε πολλές φορές σαν εκτελεστές της μαφίας, επειδή…

Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι η Ελλάδα έπεσε θύμα των “οικονομικών εκτελεστών”, λέει ο John Perkins, συγγραφέας του βιβλίου “Confessions of an Economic Hit Man”.



Στο βιβλίο του, ο Perkins αποκαλύπτει πώς διεθνείς οργανισμοί, όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα ισχυρίζονταν δημοσίως ότι “έσωζαν” χώρες και οικονομίες από τα οικονομικά προβλήματά τους, την ώρα που στην πραγματικότητα, έπαιζαν ένα παιχνίδι με τις κυβερνήσεις τους: 

Τους υπόσχονταν εντυπωσιακή ανάπτυξη, ολοκαίνουργια έργα υποδομών και ένα μέλλον οικονομικής ευημερίας. Με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι θα έπαιρναν τεράστια δάνεια από τους οργανισμούς αυτούς.

Αντί να επιτύχουν την τεράστια οικονομική ανάπτυξη και επιτυχία, οι χώρες αυτές έπεφταν θύμα ενός ισοπεδωτικού και μη βιώσιμου χρέους.

Και εκεί παρενέβαιναν οι “οικονομικοί εκτελεστές”. Φαινομενικά κανονικοί άνδρες, ταξίδευαν στις χώρες αυτές και επέβαλαν τις σκληρές πολιτικές λιτότητας που υπαγόρευε το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα. Άνθρωποι σαν τον Perkins ήταν εκπαιδευμένοι να “ξεζουμίζουν” κάθε σταγόνα πλούτου και πόρων από τις οικονομίες αυτές και συνεχίζουν να το κάνουν έως σήμερα.

Στη συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στο αμερικανικό site Τruthout ο Perkins εξηγεί τι συνέβη με την Ελλάδα.

“Ουσιαστικά, η δική μου δουλειά ήταν να εντοπίζω τις χώρες που είχαν τους πόρους που ήθελαν οι επιχειρήσεις μας. Είτε επρόκειτο για πετρέλαια, ή αγορά, ή συστήματα μεταφορών”, λέει. “Μόλις εντοπίζαμε τις χώρες αυτές, κανονίζαμε να τους δοθούν τεράστια δάνεια, αλλά τα χρήματα δεν πήγαιναν ποτέ στις χώρες.

Αντ΄ αυτού, πήγαιναν στις δικές μας επιχειρήσεις, για να χτίσουν έργα υποδομών στις χώρες αυτές, όπως εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και αυτοκινητοδρόμους, που ωφελούσαν λίγους πλούσιους αλλά και τις δικές μας επιχειρήσεις, αλλά όχι την πλειοψηφία του κόσμου (…), οι οποίοι απέμεναν με το τεράστιο χρέος, όπως αυτό που έχει η Ελλάδα”.

Σε αυτό το σημείο, παρεμβαίνει το ΔΝΤ -στην περίπτωση της Ελλάδας, η τρόικα- με τεράστιες απαιτήσεις για αυξήσεις φόρων, μειώσεις δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις, λέει ο Perkins. 

Οι χώρες αυτές γίνονται σκλάβοι των επιχειρήσεων, του ΔΝΤ και των υπόλοιπων οργανισμών, που ουσιαστικά είναι εργαλεία των μεγάλων εταιρειών.

“Σίγουρα, η Ελλάδα έκανε λάθη, οι ηγέτες σας έκαναν κάποια λάθη, αλλά ο κόσμος δεν έκανε λάθη, και τώρα του ζητούν να πληρώσει για τα λάθη των ηγετών”.






ΠΗΓΗ: kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...