ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Οι Ευρωπαίοι ζητούν ανεξάρτητη Σκωτία στην ΕΕ ! Τι…έδειξε δημοσκόπηση !


Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, μεταξύ άλλων στη Γαλλία και τη Γερμανία, τάσσονται υπέρ της εισόδου μίας ανεξάρτητης Σκωτίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αυτό έδειξε δημοσκόπηση του YouGov, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Σε αυτήν ερωτήθηκαν 8.400 άτομα σε έξι ευρωπαϊκές χώρες- και μία εκτός ΕΕ- αν θα υποστήριζαν ή θα απέρριπταν την ένταξη της Σκωτίας στην ΕΕ, αν ανεξαρτητοποιούνταν από τη Μ. Βρετανία.

Το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ αυτού ήταν στη Γερμανία, όπως αναφέρουν οι Financial Times, με το 71% να συμφωνεί, ενώ και το 61% των Γάλλων τάχθηκαν υπέρ ενός τέτοιου ενδεχομένου. Στη Μ. Βρετανία, το 41% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της εισόδου της ανεξάρτητης Σκωτίας στην ΕΕ και το 29% κατά.

Στην ίδια δημοσκόπηση, 3 στους 4 Βρετανούς δήλωσαν ότι θεωρούν πιθανό η Σκωτία να κερδίσει την ανεξαρτησία της αν γίνει δεύτερο δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα.

Μετά από την απόφαση της Μ. Βρετανίας υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι στη Σκωτία- όπου οι πολίτες τάχθηκαν υπέρ της παραμονής- το αίσθημα υπέρ της ανεξαρτησίας ενισχύεται, ως μέσο διατήρησης των σχέσεων με την Ευρώπη.

Η δημοσκόπηση της YouGov (με γαλάζιο το υπέρ, με πράσινο το κατά).


ΠΗΓΗ: hellasforce.com