ΚΑΤΙ…ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ! «Αγγελία» για τα…πετρέλαια στο Αιγαίο !


Ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης προχωράει με ταχείς διαδικασίες την «ανάδειξη» νέου Δ.Σ. στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, βάζοντας στο διαδίκτυο και τη σχετική αγγελία.

Οι υποψήφιοι, όπως αναφέρεται ρητά στην σχετική απόφαση, πρέπει να συγκεντρώνουν τα εξής προσόντα: «Να διακρίνονται για την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική – διοικητική τους ικανότητα και να διαθέτουν γνώση και εμπειρία στον ενεργειακό τομέα και κατά προτίμηση στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, σύμφωνα και με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 146 του ν.4001/2011.

Ύστερα από πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τρία (3) από τα μέλη επιλέγονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και εξ αυτών, με πράξη του Υ.Σ. διορίζονται ο Πρόεδρος, στον οποίο μπορεί να ανατίθενται και τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο Αντιπρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Τα λοιπά τέσσερα μέλη ή, εφόσον έχουν ανατεθεί στον Πρόεδρο καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, πέντε μέλη του Δ.Σ διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Σημειώνεται επίσης το εξής: «Η θητεία όλων των μελών είναι πενταετής και μπορεί να ανανεωθεί μια μόνο φορά. Τα μέλη του Δ.Σ εκπίπτουν αυτοδικαίως από τη θέση τους αν εκδοθεί σε βάρος του αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για αδίκημα που συνεπάγεται κώλυμα διορισμού σε θέση δημόσιου υπαλλήλου ή έκπτωση δημόσιου υπαλλήλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα».







ΠΗΓΗ: financialbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...