Ισλάμ ! Γιατί οι ΗΠΑ τρέμουν και να ψελλίσουν τη λέξη αυτή !


Από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Ομπάμα (σχεδόν οκτώ χρόνια πριν) η Δύση, κυρίως οι ΗΠΑ, έχουν αλλάξει τον τόπο που αντιμετωπίζουν επικοινωνιακά το Ισλάμ. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό Τζώρτζ Μπους, που μιλούσε για ‘αυτοκρατορία του κακού’ ο Ομπάμα ακολούθησε διαφορετική τακτική. Μία τακτική κατευνασμού, θυμίζοντας σχεδόν τους Συμμάχους απέναντι στους Ναζί, πριν το Β’ΠΠ. 

Μετά από δύο πολεμικές συγκρούσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ, με βαρύ φόρο αίματος η κοινή γνώμη των ΗΠΑ είχε κουραστεί. Δεν άντεχε άλλο. Εκεί πάτησε ο Ομπάμα και άρχισε να μιλά για το δρόμο της ‘συνύπαρξης’. Εκφράσεις όπως ‘δεν φταίει το Ισλάμ, αλλά οι άνθρωποι’, φταίει η ‘έλλειψη Παιδείας’, ‘είναι ρατσιστικό να μιλάμε αρνητικά για το Ισλάμ(!)’, έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινής αρθρογραφίας στην Αμερική.

Είναι σαφές πως δεν μιλάμε για όλους τους μουσουλμάνους. Θα ήταν παράλογο να μιλάμε για δις ανθρώπων τσουβαλιάζοντάς τους. Άλλωστε δεν είναι και όλοι οι χριστιανοί το ίδιο. Αλλά είναι και βλακώδες να μην αντιλαμβανόμαστε κάποια κοινά χαρακτηριστικά, που προκύπτουν από τη θρησκεία τους. Αυτά τα χαρακτηριστικά, πότε και που εμφανίζονται; τα βλέπουμε όταν η σαρία γίνεται νόμος του κράτους. Όταν μιλάμε για θεοκρατικά κράτη.

Η δολοφονική επίθεση στο Ορλάντο ήρθε να θυμίσει στη Δύση τι σημαίνει σαρία. Σημαίνει πως οι ομοφυλόφιλοι θανατώνονται. Σε δικαστήριο η μαρτυρία ενός άντρα ισοδυναμεί με δύο γυναικείες. Ο βιασμός δεν είναι έγκλημα. Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε πως το Ισλάμ του ISIS και του Χομεϊνί, δεν μπορεί να συνυπάρξει με τη Δύση του Διαφωτισμού. Είναι πολιτισμοί αντίθετοι, αντίπαλοι, εχθροί.

Υπάρχει ωστόσο κι ένας ακόμη λόγος που οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει τη στάση τους τα τελευταία χρόνια. Αυτός είναι η στροφή προς τα αριστερά. Λέγοντας αριστερά μιλάμε για το αριστερό κομμάτι του Δημοκρατικού κόμματος, το λεγόμενο regressive left. 

Αυτή η αριστερά σιχαίνεται οτιδήποτε διαχωρίζει τους ανθρώπους, καθώς είναι όλοι ‘τέλειοι’ ασχέτως προσωπικών ικανοτήτων, απόψεων, θρησκείας ή κουλτούρας. Ακούγεται όμορφο, αλλά είναι σαφώς ουτοπικό. Η ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων με αντιθετικές κουλτούρες είναι εξαιρετικά δύσκολη και βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και την αλληλο-υποχώρηση.

 Τι γίνεται όμως όταν ένας από τους δύο δεν υποχωρεί; όταν το Ισλάμ απαγορεύει στις γυναίκες να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα και στη Δύση φορούν μπικίνι, ή εμείς θα αλλάξουμε ή αυτοί. Βλέπουμε στην Ευρώπη αν υποχωρεί το Ισλάμ. Αφού λοιπόν κανείς δεν υποχωρεί έχουμε σύγκρουση. Βίαιη και αιματηρή. Βόμβες, πυροβολισμοί σε περιοδικά επειδή ζωγράφισαν το Μωάμεθ, πυροβολισμοί σε κλαμπ επειδή είναι ομοφυλόφιλοι.

Η αμερικανική κοινή γνώμη κουράστηκε. Θέλει πάλι να ζήσει με ασφάλεια. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο Τραμπ προηγείται στις δημοσκοπήσεις.



Τζουγανάτος Διονύσης








ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...