ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Καθημερινές μεταφορές όπλων από την Τουρκία στους τρομοκράτες !


Ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ρωσικού Γενικού Επιτελείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα φορτηγά που μεταφέρουν όπλα για την al-Nusra Front περνούν από την Τουρκία στη Συρία καθημερινά.

Αυτό επιτρέπει στην τρομοκρατική ομάδα να συνεχίσει να επιτίθεται έναντι τοπικών στόχων.

Ο Αντιπτέραρχος Sergey Rudskoy δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου του την Παρασκευή ότι όπλα και πυρομαχικά συνεχώς παραδίδονται στους τρομοκράτες της al-Nusra στη Συρία, επιτρέποντάς τους να πολεμήσουν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και να εμποδίζουν την καταπολέμηση της Daesh στη χώρα.

«Η ατέρμονη ροή μεγάλων φορτηγών από την Τουρκία που μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά διασχίζει τα Τουρκο-συριακά σύνορα. Αυτή η συνεχής τροφοδοσία ζωντανών δυνάμεων και όπλων, επιτρέπει στους τρομοκράτες της Nusra να συνεχίζουν τους προκλητικούς βομβαρδισμούς και να κερδίζουν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες μειώνουν τη δράση ενάντια στο ισλαμικό κράτος σε άλλους τομείς», δήλωσε ο Rudskoy κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Ο Rudskoy πρόσθεσε επίσης ότι οι ΗΠΑ αναγνώρισαν ότι οι βαρύτερες μάχες επικεντρώνονται γύρω από τις περιοχές όπου η συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα, al-Nusra είναι πιο δραστήρια.

«Όλοι ξέρουν και οι Αμερικανοί εταίροι μας παραδέχονται ότι τα μεγαλύτερα hot spots των ενεργών στρατιωτικών επιχειρήσεων είναι αυτά τα μέρη της συριακής δημοκρατίας, όπου η al-Nusra είναι ανεξέλεγκτη».

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με Rudskoy, οι ΗΠΑ αρνούνται να διεξάγουν κοινές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, το οποίο έχει οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης.

«Είναι πολύ σαφές ότι η τρομοκρατική ομάδα Jabhat al-Nusra, που δραστηριοποιείται στις περιοχές του Χαλεπίου και του Ιντλίμπ, είναι το κύριο εμπόδιο για την επέκταση του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός στις βόρειες περιοχές της Συρίας», πρόσθεσε ο Rudskoy.


ΠΗΓΗ