ΝΕΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ! Πρόσφυγες προσπαθούν να ρίξουν τον φράχτη ! Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απαντούν οι Σκοπιανοί !

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στην Ειδομένη, όπου είναι σε εξέλιξη νέος ξεσηκωμός των προσφύγων.

Σε πετροπόλεμο με τις αρχές της ΠΓΔΜ επιδίδεται μικρή ομάδα προσφύγων στο φράχτη της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ, αρκετά μέτρα μακριά από τη σιδηροδρομική γραμμή. Οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση πλαστικών σφαιρών.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και δύο διμοιρίες ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν παραταχθεί δίπλα στον φράχτη, που έχει υψωθεί στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – πΓΔΜ, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί ενδεχόμενη προσέγγιση προσφύγων. Επιπλέον, περί τα εκατό άτομα βρίσκονται διασκορπισμένα στα χωράφια, δίπλα στην περίφραξη.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα, όταν πρόσφυγες επιχείρησαν να ξηλώσουν τον φράχτη και οι Αρχές τις πΓΔΜ απάντησαν με δακρυγόνα, κάποιοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όλα άρχισαν όταν μια ομάδα Αφγανών και Μαροκινών έφτασαν στον φράχτη και άρχισαν να κουνάνε τα σύρματα.

Νωρίτερα είχε συλληφθεί μία γυναίκα από τη Γερμανία. Σύμφωνα με την αστυνομία, η Γερμανίδα συνελήφθη γιατί κατείχε σπρέι πιπεριού.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...