ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ NESTLE και JACOBS !

Από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη η Nestle και η Jacobs παραδέχθηκαν έμμεσα πως η παραγωγή και συλλογή καφέ, που προμηθεύονται από την Βραζιλία πιθανόν να έχει γίνει με την χρήση καταναγκαστικής εργασίας δηλαδή υπό το καθεστώς δουλείας!


Οι εταιρείες δικαιολογούν το γεγονός, με το επιχείρημα πως δεν μπορούν να γνωρίζουν τα ονόματα από τις φυτείες που προμηθεύονται τον καφέ τους. 

Η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου μετά από εκτενή ανάλυση του ερευνητικού κέντρου της Δανίας που αφορούσε καθαρά τις συνθήκες εργασίας των εν λόγω εταιρειών.

Η ανακοίνωση του ερευνητικού κέντρου είχε ως εξής και σας την παραθέτουμε αυτούσια:

«Οι δύο εταιρίες παραδέχονται πως καφές από φυτείες στις όποιες οι συνθήκες εργασίας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως καταναγκαστική εργασία βάσει των νόμων της Βραζιλίας, ίσως να έχουν καταλήξει στην αλυσίδα τροφοδοσίας των εταιριών.»

Μετά την δημοσιότητα που πήρε το περιστατικό οι εταιρείες έλαβαν σοβαρά υπόψη τους κάθε πληροφορία ενώ η Jacobs δήλωσε επίσημα πως ενημέρωσε όλους τους προμηθευτές της να ΜΗΝ αγοράζουν καφέ από φυτείες που γνωστές για παιδική εργασία ή δουλεία...


ΥΓ.Δεν υιοθετούμε τις κατηγορίες για τις εταιρείες αλλά παραθέτει όπως πάντα τα γεγονότα και τις ειδήσεις όπως καταφθάνουν.

ΠΗΓΗ