ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ! Η ρήξη με τον Σφακιανάκη ! Η «χειραγώγηση» των facebook και twitter !

«Ολοκληρωτικού τύπου» σχέδιο για τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης φαίνεται πως έχουν καταστρώσει και ετοιμάζονται να θέσουν σε εφαρμογή κυβερνητικοί παράγοντες, όπως αποκαλύπτεται από τις προαναγγελθείσες παρεμβάσεις τόσο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όσο και στο διαδίκτυο. Ένα πρώτο σημάδι του τι μέλλει γενέσθαι αποτέλεσε και η επιχείρηση καρατόμησης του Μανώλη Σφακιανάκη.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, αν και η προσπάθεια της κυβέρνησης με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν τελεσφόρησε ωστόσο όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να καθυποτάξει κάθε μέσο ενημέρωσης δεν πρόκειται να σταματήσει.

Το μοίρασμα της διαφήμισης...

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το επόμενο βήμα της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή ενός Μητρώου Online Media, ενός μητρώου δηλαδή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Μάλιστα, η κρατική διαφήμιση θα δίνεται σε μέλη του μητρώου, καθώς -όπως υποστηρίζουν οι κυβερνώντες- με αυτή τη διαδικασία θα προκύπτει με σαφήνεια το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η μετοχική σύνθεση του μέσου.

Η προσπάθεια για χειραγώγηση των κοινωνικών δικτύων...

Στο μεταξύ, η απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση διεθνών φορέων. Μια απομάκρυση όπως κινητοποιεί την Ευρώπη καθώς συνδυάζεται και με κάτι μεγαλύτερο και συγκερκιμένα «την προσπάθεια χειραγώγησης των social media στην Ελλάδα από την πλευρά της κυβέρνησης Τσίπρα» όπως αναφέρει στην εφημερίδα κορυφαίος διπλωματικός παράγοντας.

Κι αυτό διότι τα κοινωνικά δίκτυα των οποίων ο πολιτικός ρόλος ολοένα και αυξάνεται είναι που πέραν των άλλων εποπτεύονται από την υπηρεσία την οποία σύστησε ο κ. Σφακιανάκης πριν απο χρόνια, με αποτέλεσμα να φουντώνουν τα σενάρια πυο θέλουν τον επιτυχημένο αξιωματικό της αστυνομίας να αποτελεί εμπόδιο στο τελικό σχέδιο «άλωσης» του facebook και του twitter από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...