Πολεμικό συμβούλιο για την Συρία συγκάλεσε ο Β.Πούτιν ! Σε ετοιμότητα οι δυνάμεις αλεξιπτωτιστών !

Πολεμικό συμβούλιο στη Μόσχα συγκάλεσε ο Β.Πούτιν για την τουρκική επιθετικότητα στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας ενώ σε συναγερμό βρίσκεται εκτός από την Νότια και η Κεντρική και Ανατολική Στρατιωτική περιφέρεια με την 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία του Πσκωφ να είναι σε διαρκή ετοιμότητα μετάβασης στην Συρία.

Παρόντες στη σύσκεψη είναι οι Valentina Matviyenko, ο εκπρόσωπος της Δoύμας Sergei Naryshkin, ο Sergei Ivanov,ο γραμματέας εθνικής ασφάλειας Nikolai Patrushev, ο υπουργός εωτερικών Vladimir Kolokoltsev, ο υπουργός εξωτερικών Sergei Lavrov, ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu, ο διευθυντής της FSB Alexander Bortnikov, ο Mikhail Fradkov, οι επικεφαλής των υπόλοιπων υπηρεσιών πληροφοριών , ο αναπληρωτής γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας Rashid Nurgaliyev και το μόνιμο μέλος Boris Gryzlov.

O πρόεδρος της Γαλλίας, Φ.Ολάντ για πρώτη φορά προειδοποίησε για πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας και όχι Ρωσίας-ΝΑΤΟ ενώ η Τουρκία φαίνεται ουσιαστικά απομονωμένη αφού και οι ΗΠΑ κράτησαν ίσες αποστάσεις, ενώ ο Βασιλιάς της Σ.Αραβίας μίλησε με τον Β.Πούτιν και διέψευσε τις τουρκικές διαρροές περί συμμετοχής της χώρας του σε χερσαία εισβολή στην Συρία.

"Η Τουρκία εμπλέκεται στην Συρία... Υπάρχει μεγάλο ρίσκο πολέμου και υπάρχει κλιμάκωση. Γι αυτό κάνουμε έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας" είπε χτες ο Φ.Ολάντ

"Δεν θέλω να αποκλείσω την Μόσχα από μια λύση. Πάω στη Μόσχα να πω στον Β.Πούτιν ότι όλοι μας πρέπει να δουλέψουμε μαζί για την πολιτική μετάβαση αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την ίδια στιγμή που διαπραγματευόμαστε να βομβαρδίζονται πολίτες" τόνισε.

"Οι Αμερικανοί σκέφονται ότι δεν χρειάζεται πλέον να είναι παντού στον κόσμο όπως πριν. Γι αυτό οι ΗΠΑ υποχωρούν. Ασφαλώς θα προτιμούσα οι ΗΠΑ να ήταν και πάλι πιο δυναμικοί".

Tαυτόχρονα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μ.Ομπάμα, ανέφερε στον Ρ.Τ.Ερτντογάν τις ανησυχίες του για την επέλαση του PYD/YPG στην βόρεια Συρία και τόνισε πως η Τουρκία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα απέναντι στην τρομοκρατία.

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν τηλεφωνικών επί 20 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μ.Ομπάμα είπε στον Ρ.Τ.Ερντογάν ότι τόνισε στους Κούρδους να σταματήσουν τις προκλήσεις που δημιουργούν εντάσεις με την Τουρκία και υπονομεύουν τον πόλεμο εναντίον του ISIS αλλά είπε και στον Τούρκο πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να συνεχίζουν να υποστηρίζουν και τους υπόλοιπους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην περιοχή (κούρδους).

Η άρνηση αποδοχής του σχεδίου ψηφίσματος που πρότεινε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να αποδειχτεί ότι η Δύση ποτέ δεν ήθελε ουσιαστικά να αποτρέψει την τουρκική κλιμάκωση στην Συρία, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

Το σχέδιο απορρίφτηκε από έξι μέλη του Σ.Α. με τα τρία να έχουν δικαίωμα βέτο.

Γαλλία, Βρετανία, Νέα Ζηλανδία, Ουκρανία, Ισπανία δείχνοντας την ΝΑΤΟϊκή τους αλληλεγγύη αρνήθηκαν να το υποστηρίξουν είτε γιατί δεν ήθελαν είτε γιατί δεν μπόρεσαν να αποκλίνουν από την κεντρική αμερικανική θέση με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για "τυπικές εποχές ψυχρού πολέμου".

Παράλληλα, η Ρωσία κάνει προσπάθειες να επαναφέρει την CSTO στο προσκήνιο μια συμμαχία της οποίας ηγείται η Μόσχα και η οποία ουσιαστικά ήταν ανενεργή για πολλά χρόνια. Ασκήσεις ετοιμότητας εκτελούν οι ρωσικές δυνάμεις σε Τατζικιστάν και Κιργιστάν.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία του Πσκωφ με περίπου 2.500 αλεξιπτωτιστές και 300 μονάδες εξοπλισμού κινείται από τρεις διαδρομές προς ένα πεδίο βολής στην περιοχή του Pskov.

«Τα τμήματα συμμετέχουν στις ασκήσεις καλύπτουν πορεία άνω των 300 χιλιομέτρων σε 24 ώρες με ειδικό εξοπλισμό μάχης. Αυτή τη στιγμή τα τμήματα, που φθάνουν στη πεδίο βολής και έχουν αρχίσει ενέργειες για να ενισχύσουν τις θέσεις τους, να προετοιμάσουν τις αποσκευές τους, τον οπλισμό τους τον στρατιωτικό εξοπλισμό της μεραρχίας», αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Τα ρωσικά στρατεύματα ασκούνται στην αναχαίτιση επιθέσεων του εχθρού κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αλεξιπτωτιστές από την περιοχή χρησιμοποίησαν το τεθωρακισμένο όχημα Barnaul-T (αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου εναέριας άμυνας) για πρώτη φορά κατά την διάρκεια γυμνασίων.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου εναέριας άμυνας Barnaul-T αναπτύχθηκε για να αναζητά εναέριους στόχους, λαμβάνοντας πληροφορίες από άλλα συστήματα ανίχνευσης, καθώς και τροχιές στόχων».

H 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία που εδρεύει στην περιοχή Pskov υπάγεται στην διοίκηση αερομεταφερόμενων δυνάμεων (ВДВ), αποτελείται από δύναμη 8000 επίλεκτων αλεξιπτωτιστών και τις κάτωθι μονάδες:

23ο Σύνταγμα αλεξιπτωτιστών του Pskov (νέος σχηματισμός)

104ο Σύνταγμα αλεξιπτωτιστών στο Cherekha

234ο Αερομεταφερόμενο Σύνταγμα στο Pskov

1140ο Σύνταγμα πυροβολικού Pskov

4ο α/α σύνταγμα του Pskov

107ο α/α Τάγμα Pskov

165ο α/α Τάγμα του Donskoy

656ο Τάγμα μηχανικών Pskov

728ο Τάγμα SIGINT στο Pskov

7ο Τάγμα Pskov

242nd Στρατιωτική μεταγωγική Μοίρα στο Pskov

3996ο Κινητό νοσοκομείο

Ταυτόχρονα, ο διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Ναύαρχος Alexander Vitko είπε ότι οι καινούριες κορβέτες κλάσης "Buyan-M" του Στόλου με πυραύλους cruise Calibr θα βρίσκονται σε μόνιμη-κυκλική- περιπολία με το Στόλο της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε συναγερμό βρίσκεται επίσης όπως είπαμε η Κεντρική, η Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια και ο Βόρειος Στόλος.

Ασκήσεις ετοιμότητας εκτελούν οι Ρώσοι ελεύθεροι σκοπευτές ενώ μια μοίρα Ka-52 "Alligator" ετοιμάζεται για μεταστάθμευση με άγνωστο προορισμό.

Τέλος, αποφασίστηκε να σταλούν δυνάμεις αλεξιπτωτιστών στην Κριμαία και σταδιακά να δημιουργηθεί καινούρια μονάδα με Σύνταγμα αλεξιπτωτιστών.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...