"Έσπασε" το έθιμο δεκαετιών: Διχασμό φέρνει στην χώρα ο "γάμος" των ομοφυλοφίλων !

Σαν ένα νέο Εθνικό Διχασμό μετατράπηκε ο φετινός Αγιασμός των Υδάτων και αυτό λόγω του "γάμου" των ομοφυλοφίλων.


 Αν και όπως πάντα η ιερή εορτή του Αγιασμού των Υδάτων δεν στερήθηκε λαμπρότητας καθώς και φέτος τιμήθηκε η παράδοση κατά τα εκκλησιασιαστικά πρότυπα όμως στο πολιτικό επίπεδο σαν έναν νέο κύμα "Βενιζελικών" και "Βασιλικών" όπως όταν οι πρώτοι κατέφυγαν στην Θεσσαλονίκη να ιδρύσουν νέα κυβέρνηση έτσι και φέτος οι πολιτικοί μοιράστηκαν μεταξύ Αθήνας και Πειραιά.

Έτσι για πρώτη φορά ο Πειραιάς σπάζοντας ένα έθιμο δεκαετιών δεν ήταν το κέντρο των Θεοφανείων και αυτό μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην πάει στον Πειραιά, μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων.

Ο κ. Τσίπρας παρέστει στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή, στην Αθήνα, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και πολλοί βουλευτές αποφάσισαν να μην πάνε στον Πειραιά για τη δοξολογία, αλλά στον Άγιο Διονύσιο τον Αεροπαγίτη!


Το μήνυμα Παυλόπουλου

Συμβολικό μήνυμα για περισσότερο φως στην Ελλάδα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη δήλωσή του μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι.

Το φως της αγάπης ας διαλύει τα σκοτάδια που απειλούν τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα μας, την Ευρώπη και τον πλανήτη, ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος.

«Ιδιώς στη χώρα μας το φως της χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της φτώχειας και της ανέχειας που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.
Και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όμως, δεν παρέστει στη λειτουργία στον Πειραιά, αλλά στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του Σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου.

Ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά

Την κυβέρνηση στον καθαγιασμό των υδάτων για τα Θεοφάνεια στον Πειραιά εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από ναυτεργάτες.

Φέτος, ο καθαγιασμός των υδάτων στον Πειραιά πήρε... πολιτικό χρώμα, μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου να μην παραστούν, ενοχλημένοι από τις δηλώσεις και τις θέσεις του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν άφησε αναπάντητη την κίνηση αυτή και μιλώντας το βράδυ της Τρίτης (05.01.2016) όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ άστραψε και βρόντηξε και για το γεγονός ότι η ΕΡΤ1 δεν θα μεταδώσει την τελετή των Θεοφανείων από τον Πειραιά: «Ανακάλεσε (σ.σ. η κυβέρνηση) την κρατική τηλεόραση, η οποία επί δεκαετίες μεταδίδει στα πέρατα της Γης την τελετή των Θεοφανείων, στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευόμενη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα».

Τελικά η μετάδοση έγινε παράλληλα από την ΕΡΤ1 δηλαδή και της τελετής στο Κολωνάκι και στον Πειραιά

Ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που παρέστη στον καθαγιασμό των υδάτων ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Παρόντες επίσης ο Γιάννης Τραγάκης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Δημήτρης Καμμένος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή.
Που βρέθηκαν οι πολιτικοί

Στο Λασίθι ο Πλακιωτάκης

Στην Κρήτη βρίσκεται για τα Θεοφάνεια ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης θα παραστεί στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Μόνο ο Λεβέντης θα πάει στον Πειραιά

Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που θα δώσει το «παρών» σήμερα στον Πειραιά θα είναι ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Στη φρεγάτα «Κουντουριώτης» ο Πάνος Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με εφημερίδα, θα βρεθεί στη φρεγάτα «Κουντουριώτης» και εκεί ανάμεσα στην Υδρα και στις Σπέτσες θα πραγματοποιήσει (με στρατιωτικό ιερέα) εν πλω τη δοξολογία. Εκεί οι βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού θα πέσουν στα νερά του Αργοσαρωνικού για να πιάσουν τον Σταυρό.

Συγκίνηση στη Σμύρνη

«Για πρώτη χρονιά θα γίνει Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης. Επίσημα, είναι η πρώτη χρονιά. Το είχαμε κάνει πριν από δεκα-τόσα χρόνια, αλλά όχι επίσημα. Αυτή τη φορά έχει εκδοθεί κανονική άδεια από την τουρκική κυβέρνηση, το υπουργείο των Εσωτερικών», λέει στο pontos-news.gr ο π. Κύριλλος Συκής, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ιερατικός προϊστάμενος Αγίας Φωτεινής Σμύρνης.

Ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στις 12:30 στην προκυμαία της πόλης απέναντι από το ιστορικό κτίριο του παλιού ελληνικού προξενείου.

«Θα υπάρχει και εκπροσώπηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της πόλης. Θέλουμε να είναι κάτι οργανωμένο», προσθέτει.

Τουλάχιστον τρία γκρουπ από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο θα φτάσουν στη Σμύρνη. Αυτό που επιδιώκουν είναι η ορθόδοξη κοινότητα να έχει τη δυνατότητα να γιορτάζει κάθε χρόνο τα Θεοφάνεια.

«Είναι μια φιλοδοξία μας. Εφόσον δημιουργείται εδώ μια κοινότητα ορθόδοξη, θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα έχει συνέχεια», ανέφερε ο π. Κύριλλος Συκής.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...