Έκτακτο: Σύλληψη υπουργού στην σερβία για διαφθορά !

Οι αρχές της Σερβίας προέβησαν στην σύλληψη 79 ατόμων που συνδέονται με αδικήματα διαφθοράς.

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται και ένας πρώην υπουργός, τον οποίο ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών, επέλεξε να ονοματίσει μόνο με τα αρχικά Σ.Μ.

Ο Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, δήλωσε σχετικά με το συμβάν πως «Οι άνθρωποι αυτοί διέπραξαν από το 2004 πολλά αδικήματα διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας (...) που τους επέτρεψαν την υπεξαίρεση περισσότερων από 100 εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας πρώην υπουργός, πολλοί πρώην υψηλόβαθμοι δημόσιοι λειτουργοί, δήμαρχοι και πρώην δήμαρχοι, όπως και διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων».

Διαδικτυακή εφημερίδα αναφέρει πως πρόκειται για τον Σλόμπονταν Μιλοσάβλιεβιτς, πρώην υπουργό Εμπορίου στην φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση του Ζόραν Τζίντζιτς, του Σέρβου πρωθυπουργού που δολοφονήθηκε το Μάρτιο του 2003. Ο Μιλοσάβλιεβιτς είχε επίσης διατελέσει πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας.

Ο Σέρβος υπ. Εσωτερικών πρόσθεσε πως «Οι ύποπτοι εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος, κατάχρησης εξουσίας και δωροδοκίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση που γίνεται με στόχο την πάταξη της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος. Ο αγώνας μας κατά της διαφθοράς δεν λαμβάνει υπόψη αν κάποιος ανήκει σε κάποιο πολιτικό κόμμα, ούτε το αξίωμα».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...