Εκτός ρύθμισης οι δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων !

Απογοητευμένοι δείχνουν σήμερα όσοι αποφάσισαν να λάβουν δάνειο μέσα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς εξαιρούνται από την επίμαχη "ρύθμιση δανείων".


Σύμφωνα με πληροφορίες , είναι πάρα πολλοί οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν χαίρουν της ευελιξίας που προσφέρουν οι εμπορικές τράπεζες, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης των υπολοίπων των πελατών τους με βάση το τρέχον εισόδημα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο λόγος πίσω από την πολιτική του Ταμείου είναι η πώληση των δανείων, μέσω τιτλοποίησης , εδώ και 8 χρόνια σε εταιρία του εξωτερικού, δίχως να υπάρξει κάποιου είδους ενημέρωση προς τους δανειολήπτες.

Το όλο ζήτημα έχει περάσει πλέον στα χέρια της πολιτικής αρχής, με τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, να αναμένεται να λύσει το ζήτημα μέσα στις επόμενες μέρες.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι, συνολικά πουλήθηκαν 26.000 δάνεια, ύψους 650 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή παραμένουν τιτλοποιημένα 22.600 δάνεια με άληκτο κεφάλαιο 577 εκατ. ευρώ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...