Συντάξεις 200-300 ευρώ απαιτούν οι δανειστές μας !

Θέλουν να πεθάνουν στην πείνα τους συνταξιούχους μας.

Να μην υποκύψει ο Αλέξης.

Ζητούν επίσης δραματικές αλλαγές σε όλα τα ταμεία, που θέλουν να τα ενοποιήσουν σε τρια.

ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ πιέσεις ασκούν οι δανειστές στην κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε δραματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και να περιορίσει τις συντάξεις σε επίπεδα πείνας.

Με πρόσχημα τη μη βιωσιμότητα του παρόντος ασφαλιστικού συστήματος, οι δανειστές επιχειρούν να ισοπεδώσουν όλες τις συντάξεις απαιτώντας να περικοπούν ακόμα και αυτές των 360 ευρώ! Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, κόβοντας προνόμια των λεγόμενων ευγενών ταμείων και των συντεχνιών, αλλά σε καμία περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να επιτρέψει τη δημιουργία ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος το οποίο στην ουσία θα καταργεί τις συντάξεις και θα τις καθιστά επιδοματικά βοηθήματα.

Γιατί αν οι απαιτήσεις των δανειστών υλοποιηθούν τότε εκατομμύρια πολίτες θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της πείνας και της εξαθλίωσης. Γιατί είναι διαφορετικό να γίνονται περικοπές στα ρετιρέ από τη γενικευμένη λεηλασία των συντάξεων, που απαιτούν οι δανειστές, την οποία δεν αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε και η κυβέρνηση.

Στο ασφαλιστικό δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις με την ενοποίηση όλων των ταμείων σε τρία. Το πρώτο περιλαμβάνει τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το δεύτερο τους αγρότες και το τρίτο τους σημερινούς ασφαλισμένους στο ΤΕΒΕ, δηλαδή τους ελεύθερους επαγγελματίες μαζί με τους μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσιογράφους και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, που μέχρι σήμερα ήταν ασφαλισμένοι στα λεγόμενα ευγενή ταμεία. Οι απαιτήσεις των δανειστών φτάνουν στα επίπεδα παραλογισμού με την απαίτηση που προβάλουν να υπολογίζεται το ύψος της σύνταξης με μαθηματικό τύπο που θα περιλαμβάνει τα χρόνια ασφάλισης και το ύψος των αποδοχών. Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε συντάξεις των διακοσίων και τριακοσίων ευρώ για τα λαϊκά στρώματα, αφού κανένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να συγκεντρώσει ένσημα 35 χρόνων, ενώ οι προνομιακές συντάξεις κυρίως δημοσίων υπαλλήλων δε θα ξεπερνούν τα επτακόσια ευρώ, αφού ο μαθηματικός τύπος προβλέπει το ύψος της σύνταξης να είναι το 50% του μέσου όρου των αποδοχών.

Στο μεταξύ η Επιτροπή των Σοφών προτείνει εγγυημένη σύνταξη 360 ευρώ μόνο για τους φτωχούς. Όσοι συνταξιούχοι έχουν έσοδα από ενοίκια, καταθέσεις, καλλιέργειες, μερίσματα και επενδύσεις δεν θα δικαιούνται ούτε την κατώτερη σύνταξη. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στην κατάργηση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό γι’ αυτό χρειάζεται ψύχραιμη αντιμετώπιση, όχι μόνο απ’ την κυβέρνηση, αλλά απ’ το σύνολο των πολιτικών κομμάτων. Με δεδομένο ότι το σημερινό ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται υπό κατάρρευση θα πρέπει να βρουν λύσεις ώστε να αποτραπεί η μείωση των κατωτέρων συντάξεων για να αποτραπεί η ανθρωπιστική κρίση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε το πολιτικό σύστημα γιατί οι παρενέργειες θα είναι διαλυτικές σε όλα τα επίπεδα.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...