«Βόμβα» από το State Department για το μέλλον της Τουρκίας !


Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκονται σταθερά οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, περί αναθεώρησης της συνθήκης της Λοζάννης με ταυτόχρονη διεκδίκηση των ελληνικών νησιών.

Οι Τούρκοι ανοίγουν, με την ανοχή της Ελλάδας, ένα θέμα, το οποίο μπορεί να τους οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προβάλλονται στην δημοσιότητα.

Το αμερικανικό περιοδικό «Foreign Report», το οποίο απηχεί απόψεις του αμερικανικού State Department, σε πρόσφατο άρθρο του Peter Van Buren, πρώην στελέχους του State Department, ανέφερε πως «ήρθε η ώρα να επαναδιαπραγματευθεί η συμφωνία του 1916 Sykes-Picot Agreement».

Η εν λόγω συμφωνία μοίρασε τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα αραβικά κράτη της Μέσης Ανατολής, στην ουσία δηλαδή την διαμέλισε.


Το εν λόγω σύμφωνο προέβλεπε ότι μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου πολέμου: α) η Ρωσία θα αποκτούσε την επαρχία του Ερζερούμ, του Βαν, της Τραπεζούντας και του Μπιλίς β) η Γαλλία θα αποκτούσε τον Λίβανο, τα παράλια της Συρίας, τα Άδανα, την Κιλικία, το Γκαζίαντεπ, την Ούρφα, το Μαρντίν, το Ντιγιάρμπακιρ και την Μοσούλη γ) η Μεγάλη Βρετανία θα αποκτούσε την νότια Μεσοποταμία με τη Βαγδάτη και τα λιμάνια της Χάιφας και της Άκρας (σημερινό Ισραήλ) και δ) η Παλαιστίνη θα ετίθετο υπο διεθνές καθεστώς.

Επιπλέον, προέβλεπε ότι στις περιοχές που θα ήταν στη βρετανική και στη γαλλική σφαίρα επιρροής θα σχηματιζόταν μια συνομοσπονδία αραβικών κρατών ή ένα ανεξάρτητο αραβικό κράτος.

Με βάση το άρθρο, δεν μας είναι δύσκολο να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, πως υπάρχουν σχέδια ανασχεδιασμού του χάρτη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με το περιοδικό να έχει προετοιμάσει τους αναγνώστες για τα μελλοντικά σχέδια της Νέας Τάξης, η οποία αρέσκεται στο να ελέγχει μικρά κρατίδια από τις δυσκολοκυβέρνητες χώρες μεγάλης έκτασης.

Αξιοσημείωτο είναι πως το εν λόγω περιοδικό ζητούσε χρήση αμερικανικής ειρηνευτικής δύναμης για να δημιουργηθεί τριπλό κράτος στο διαιρεμένο από της διαμάχη των Σιιτών-Σουνιτών και Κούρδων Ιράκ.

Στην περίπτωση της Μέσης Ανατολής ζητά «έντονη διπλωματική προσπάθεια, προκειμένου να επιλυθεί η αιτία που προκαλεί την αιματοχυσία» με διαμελισμό της περιοχής με βάση τα σημερινά εθνοτικά, θρησκευτικά και πολιτικά δεδομένα.

Μια νέα συμφωνία Sykes-Picot, με λίγα λόγια, ενώ το «Foreign Policy» επικαλείται και την Συνθήκη των Σεβρών, όπου γινόταν αναφορά στην δημιουργία Κουρδιστάν.


Όπως αντιλαμβάνεστε έρχεται λαίλαπα, την οποία οι δυνάμεις της Δύσης ευελπιστούν αν ελέγξουν.

Ωστόσο, στην περιοχή υπάρχει ο παράγοντας «Ρωσία», η οποία έχει τα δικά της συμφέροντα που δεν έρχονται σε σύμπλευση με τα αμερικανικά.

Ένα είναι το σίγουρο: Ο διαμελισμός της Τουρκίας είναι πάντα μέσα στα σχέδια!








ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...