ATHENS

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ !!! Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο» !!!

Ο πρώτος «μίνι» καύσωνας του καλοκαιριού έρχεται το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε πολλές περιοχές της χώρας φτάνοντας μέχρι και τους 39 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σε όλη τη χώρα:

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα.

Αναλυτικότερα «το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός με λίγη μόνο πρόσκαιρη συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα έχουν ένταση 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και την Κυριακή θα φτάσει στην κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.» αναφέρει στο Star ο μετεωρολόγος Μανόλης Ανανδρανιστάκης.

Tριάντα επτά βαθμούς Κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο την Κυριακή στο Άργος και τη Λάρισα, 36 στη Λαμία, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και τους 34 βαθμούς στον Βόλο και την Αθήνα, ενώ από την Δευτέρα ο υδράργυρος θα πάρει κι άλλο την… ανιούσα!

«Η θερμοκρασία θ “ ανέβει λίγο ακόμα κι έτσι το θερμόμετρο θα δείξει στα νησιά τους 32 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα τους 36 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου» εξήγησε ο κύριος Ανανδρανιστάκης.

Η Δευτέρα και η Τρίτη, λοιπόν, θα είναι οι…τυχερές μέρες για όσους μπορούν να αράξουν στην ξαπλώστρα, μιας και το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στα ύψη, φτάνοντας τους 39 βαθμούς στο Άργος, τους 38 στην Λάρισα και τους 37 βαθμούς Κελσίου στα Τρίκαλα , την Καρδίτσα και την Αθήνα. Από την Τετάρτη όμως η θερμοκρασία παίρνει πάλι τον…κατήφορο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.