Κοτανίδου: Εξαιρετικά χαμηλή η θνητότητα στην Ελλάδα ! Το εμβόλιο θα το κάνουν όλοι !


 Για τις ΜΕΘ και τη θνητότητα στην Ελλάδα μίλησε στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου. 

 Όπως είπε, οι ΜΕΘ είναι η καρδιά του συστήματος Υγείας. Καλούνται να αντιμετωπίζουν τα δύσκολα περιστατικά. Δεν είναι μόνο τα μηχανήματα, αλλά και το προσωπικό. 

 Στη συνέχεια τόνισε ότι «είναι ψέμα ότι οι άνθρωποι μπαίνουν σε ΜΕΘ και έχουν περισσότερες πιθανότητες θνητότητας».

 Στη χώρα μας υπάρχει θνητότητα πολύ βαριά ασθενών, η οποία είναι γύρω στο 35-37%, σύμφωνα με την κα Κοτανίδου. 

Αυτό το σκορ ισχύει για οποιαδήποτε μονάδα στον πλανήτη, ανέφερε. 

 Η θνητότητα στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε 60 ασθενείς ανά 1 εκατ. κατοίκους εξαιρετικά χαμηλή, επεσήμανε η καθηγήτρια. 

 Για το εμβόλιο, είπε ότι θα το κάνουν όλοι, απλώς θα δοθεί μια προτεραιότητα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και στις ευπαθείς ομάδες.

 «Τα εμβόλια τα οποία θα έρθουν θεωρούνται ότι είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει κανένας λόγος για την διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο» τόνισε η κα Κοτανίδου. 



 ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...