Μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη: Στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι οι φλόγες ! Σε ετοιμότητα εκκένωσης το «Παίδων» !


Πάνω από τη Μονή Παντοκράτορος !

Δύο τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς! 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πριν από λίγα λεπτά υπήρχαν οι πρώτες αναφορές για σπίτι που καίγεται. 

Το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» είναι και αυτό σε ετοιμότητα για να εκκενωθεί και αυτό αν χρειαστεί. 

Το μέτωπο έχει ξεφύγει λόγο των ανέμων, ενώ οι φλόγες είναι μία ανάσα από τις κατοικίες.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής μίλησε για την οδό Αχαιών η οποία αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα για τα πυροσβεστικά οχήματα πριν η φωτιά φτάσει στα σπίτια. 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης, ενώ καίει σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι – περιοχή Βαγιάτι). 

Οι δυναμεις της πυροσβεστικης αυτή την ώρα έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα: Το ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το πλέον δύσκολο που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη.


Πλέον το μέτωπο κινείται προς το Ντράφι το οποίο εκκενώνεται όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός προς Παλλήνη καθώς οι φλόγες βρίσκονται στα πρώτα σπίτια, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με τις ρυπές να φτάνουν τα οκτώ μποφόρ ενώ εκτός από το γνωστό πλέον μήνυμα του 112 που στάλθηκε χωρίς να αναφέρει κατι συγκεκριμένο ήδη η πυροσβεστική μιλά για δύσκολη πυρκαγιά!

 

Επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. 

Παράλληλα αναμένεται να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις ενώ δόθηκε εντολή σε 3 Tractores και 1 Chinoock και είναι στον αέρα. 

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός: 

“Πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε. Καίει αρκετά έξω από το Ντράφι και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι τις 9 το βράδυ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά άρχισε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης. Είναι ακόμη ψηλά, σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι – περιοχή Βαγιάτι). 

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα μέσω του 112 για τους κατοίκους των γύρω περιοχών μέσω του οποίου τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

 

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής. 


 ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...