ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΒΟΜΒΑ: Θα επιβληθούν capital controls αυτό το Σαββατοκύριακο !!!

Tην πιθανότητα για επιβολή έλεγχου κεφαλαίων στην Ελλάδα εξετάζει νέα έκθεση της JP Morgan.

Αναλυτής της JPMorgan, ο Greg Ip, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι η επενδυτική τράπεζα ξεκαθαρίζει πως θα επιβληθούν capital controls αυτό το Σαββατοκύριακο εάν το Eurogroup οδηγηθεί και πάλι σε ναυάγιο.
«Το μέτρο των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων συνιστά έναν μηχανισμό που ωθεί την Ελλάδα πιο κοντά στη συμφωνία με τους δανειστές, παρά στην έξοδο από το ευρώ», σχολιάζουν, ωστόσο, οι αναλυτές της JP Morgan.

"Υπάρχουν δημοσιεύματα ότι η ελληνική κυβέρνηση απειλεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε περίπτωση που η ΕΕ αναστείλει την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στη ρευστότητα και, συνεπώς, να αναγκάσει την επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου ή το κλείσιμο των τραπεζών της. Η JP Morgan αμφιβάλει πως μία τέτοια νομική δράση θα είναι επιτυχής.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι ελληνικές αρχές θα «περάσουν» το μήνυμα ότι τα capital controls ή το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών επιβλήθηκαν άδικα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Και εν τω μεταξύ, η ρητορική του Τσίπρα είναι όλο και πιο... πολεμοχαρής, με αναφορές στην «λεηλασία» της Ελλάδας, καθώς και της ανάγκης να αποφευχθεί η εθνική ταπείνωση.

Ένα ιδιαίτερα άσχημο σενάριο θα ήταν εάν οι ελληνικές αρχές αντισταθούν στην επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, ισχυριζόμενες ότι επιβλήθηκαν άδικα περιορισμοί στην πρόσβαση των τραπεζών σε ρευστότητα, και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτό ως μέσω να επηρεάσουν τον ελληνικό λαό να αρχίσει να υποστηρίζει την έξοδο από το ευρώ. Η ρητορική των τελευταίων ημερών αυξάνει τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο", σχολιάζει η JP Morgan.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...