Κ.Μητσοτάκης: «Όχι στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού» ! Η κυβέρνηση «έκανε πίσω» προ κατάρρευσης ΕΔ & δημοσίου !


Προ της διάλυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα η κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ότι παύει τον σχεδιασμό της για υποχρεωτικό εμβολιασμό, πέραν των υγειονομικών και υποχωρεί αποδεχόμενη στο στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα άρνησης λήψης του πειραματικού φαρμακευτικού σκευάσματος που χαρακτηρίζεται «εμβόλιο» από τους κατασκευαστές του και τους φιλοεμβολιαστές. 

Έτσι πέραν των υγειονομικών δεν πρόκειται να επιβάλει την επέκταση της υποχρεωτικότητας στο υπόλοιπο προσωπικό του δημοσίου (στους υγειονομικούς, όποιος δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί τίθεται σε αναγκαστική αργία άνευ αποδοχών) υπό την πίεση από την πίεση των πραγματικών στοιχείων όσων αντιδρούν στο να δεχθούν τα συγκεκριμένα σκευάσματα στο σώμα τους.

Ειδικά ο κίνδυνος οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο και τα Σώματα Ασφαλείας να οδηγηθούν σε «αυτο-εξουδετέρωση» μέσω της αναγκαστικής αργίας ήταν τεράστιος. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον δημοσιογράφο των New York Times, Στίβεν Ερλάνγκερ, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου «Athens Democracy Forum» είπε σχετικά με τα εμβόλια: «Το θέμα του εμβολιασμού δεν έχει πολιτικοποιηθεί στην Ελλάδα, όσο στις ΗΠΑ.

Πρέπει να πω πως στο θέμα αυτό δεν είχαμε την απαραίτητη στήριξη της αντιπολίτευσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση. «Γνωρίζουμε πως μπορούμε να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού, είμαστε λίγο πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 

Δεν θα επιβάλουμε περαιτέρω υποχρεωτικότητα ως προς τον εμβολιασμό, αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος: 

Οι ανεμβολίαστοι δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφέ, αλλά και τα γήπεδα.

Καθώς μπαίνουμε στον Οκτώβριο πιστεύω πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ιδίως οι νεαρότεροι πολίτες θα το ξανασκεφτούν και θα κάνουν το εμβόλιο» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των αποκαλύψεων του pronews.gr μέσω εγγράφου που ήρθαν στην δημοσιότητα αναφορικά με τις συνέπειες που θα είχε για το ΠΝ εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού και αντίποινα σε περίπτωση άρνησης την αργία και την οικονομική και επαγγελματική καταστροφή. 

Στο έγγραφο-ντοκουμέντο του ΓΕΝ το οποίο συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και κατ'επέκταση του πρωθυπουργικού γραφείου , με αντικείμενο το «πώς θα αντιμετωπιστούν στα στελέχη που αρνούνται να εμβολιαστούν», η εισήγηση είναι ανατριχιαστική: 

Προτείνονται μια σειρά σκληρών μέτρων σε βάρος των ανεμβολίαστων, ενώ υπάρχει η παραδοχή ότι: «...κατ'αντιστοιχία με τις διατάξεις του σχετικού (α) νόμου που τέθηκε σε ισχύ για το προσωπικό των υγειονομικών δομών, εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσει τα ακόλουθα: α. 

Το ποσοστό στελέχωσης των Πολεμικών Πλοίων αναμένεται να απομειωθεί από 87,26% του προβλεπόμενου Π.Ο.Υ. (συνολικά 6.030 στελέχη) που ισχύει σήμερα, σε ποσοστό έως 47% (με βάση τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία), γεγονός που θα επιφέρει επιπτώσεις στην ετοιμότητα και στο αξιόμαχο αυτών, λαμβάνοντας υπόψη τα κάτωθι: α. 

Το ποσοστό στελέχωσης των Πολεμικών Πλοίων αναμένεται να απομειωθεί από 87,26% του προβλεπόμενου Π.Ο.Υ. (συνολικά 6.030 στελέχη) που ισχύει σήμερα, σε ποσοστό έως 47% (με βάση τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία), γεγονός που θα επιφέρει επιπτώσεις στην ετοιμότητα και στο αξιόμαχο αυτών, λαμβάνοντας υπόψη τα κάτωθι: 

(1) Αδυναμία ανάληψης πολυήμερων αποστολών λόγω μη δυνατότητας εναλλαγής προσωπικού κατά τον πλου. 
(2) Υποστελέχωση σε κρίσιμες ειδικότητες που θα επηρεάσει τη διαθεσιμότητα οπλικών και ηλεκτρονικών συστημάτων. 
(3) Διακοπή κύκλου προληπτικής συντήρησης υλικού λόγω ανεπάρκειας τεχνικού προσωπικού. (4) Δραστική μείωση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων. 
(5) Απώλεια κεκτημένης τεχνικής εκπαίδευσης και εμπειρίας που δεν δύναται να αναπληρωθεί. β.

Υποστελέχωση ανάλογης έκτασης στους επισκευαστικούς φορείς του ΠΝ η οποία θα απομειώσει περαιτέρω τη δυνατότητα υποστήριξης των Πολεμικών Πλοίων, γ. Ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό (YKT, ΥΒ, Χ/ΕΛ, ΚΠΕ) Πολεμικών Πλοίων και Νατυτικών Υπηρεσιών, η αντικατάσταση του οποίου καθίσταται πρακτικά αδύνατη. δ. 

Απαίτηση συγχώνευσης πληρωμάτων προκειμένου να επιτευχθούν ικανοποιητικά επίπεδα στελέχωσης κύριων μονάδων κρούσης και Ι.Μ. από εμβολιασμένο προσωπικό, γεγονός που θα προκαλέσει τη μείωση αριθμού μονάδων σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα»! 


ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...