ATHENS

Η Ελλάδα ζητάει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της Ε.Ε. ! Τσαβούσογλου: «Θα συνεχίσουμε τις έρευνες» !

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 Ο λόγος δεν είναι άλλος από την κλιμάκωση που επιχειρεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας το ερευνητικό πλοίo “Oruc Reis” εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η σύγκληση ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο η κίνηση της Ελλάδας γίνεται σε μία προσπάθεια να κινητοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας άμεσα. 

 Η Αθήνα θεωρεί πως έχει ακόμη στη «φαρέτρα» της ορισμένα διπλωματικά όπλα, ζητώντας για ακόμη μία φορά μία «κοινή ευρωπαϊκή απάντηση» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, παρά το ότι η Ευρώπη τους τελευταίους μήνες έχει φανείς πολύ κατώτερη των περιστάσεων. 

 Έρχονται νέες προκλητικές NAVTEX ...

Την ίδια ώρα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προανήγγειλε και νέες NAVTEX της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο για διεξαγωγή ερευνών. Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα εκδώσει νέες άδειες για επιχειρήσεις και θα συνεχίσει «κάθε είδους σεισμογραφικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις» στην περιοχή. 

 Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας ήταν κάθετος:

 «Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μέχρι τέλος Αυγούστου έρευνες με νέες οδηγίες. Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμό». 




 ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.