Η Ελλάδα ζητάει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της Ε.Ε. ! Τσαβούσογλου: «Θα συνεχίσουμε τις έρευνες» !

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 Ο λόγος δεν είναι άλλος από την κλιμάκωση που επιχειρεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας το ερευνητικό πλοίo “Oruc Reis” εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η σύγκληση ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο η κίνηση της Ελλάδας γίνεται σε μία προσπάθεια να κινητοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας άμεσα. 

 Η Αθήνα θεωρεί πως έχει ακόμη στη «φαρέτρα» της ορισμένα διπλωματικά όπλα, ζητώντας για ακόμη μία φορά μία «κοινή ευρωπαϊκή απάντηση» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, παρά το ότι η Ευρώπη τους τελευταίους μήνες έχει φανείς πολύ κατώτερη των περιστάσεων. 

 Έρχονται νέες προκλητικές NAVTEX ...

Την ίδια ώρα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προανήγγειλε και νέες NAVTEX της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο για διεξαγωγή ερευνών. Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα εκδώσει νέες άδειες για επιχειρήσεις και θα συνεχίσει «κάθε είδους σεισμογραφικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις» στην περιοχή. 

 Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας ήταν κάθετος:

 «Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μέχρι τέλος Αυγούστου έρευνες με νέες οδηγίες. Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμό». 




 ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...