Κορονοϊός: Ανάσα αισιοδοξίας ! «Βγαίνουν ασθενείς από τις ΜΕΘ» !


Σύμφωνα με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και γιατρό του «Ευαγγελισμού» Αναστασία Κοτανίδου «αν δεν είχαν παρθεί τα μέτρα θα μπορούσαμε να μιλάμε για καταστάσεις Ιταλίας και Ισπανίας».

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από όσους νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Και αυτό διότι πολλοί εξ αυτών βγαίνουν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, και τον «Ευαγγελισμό» το πρωί της Κυριακής μίλησε στον ΣΚΑΪ και είπε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αύριο Δευτέρα να μπορεί να ειπωθεί ότι δεν υπάρχει ζήτηση για τις ΜΕΘ.

«Καθημερινά βγαίνουν ασθενείς από τις ΜΕΘ. Εχουμε αρκετούς που έχουν βγει από την εντατική. Κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε και σπίτια τους. Αυτή είναι η πιο ευχάριστη είδηση που μπορώ να δώσω. Αύριο θέλω να ελπίζω ότι θα σας πω ακόμη πιο ευχάριστα, ότι δεν θα έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας» τόνισε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

Στη συνέχεια η γιατρός ανέλυσε γιατί η χώρα μας έχει λιγότερα κρούσματα και θανάτους από άλλες χώρες. «Η επιτυχία των λίγων κρουσμάτων και των λίγων θανάτων οφείλεται αρχικά στα γρήγορα μέτρα της κυβέρνησης και δεύτερον στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό το οποίο ανταποκρίθηκε με τρομερή αυταπάρνηση. 

Τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτριες και γιατροί δεν λογάριαζαν τίποτε. Προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους αρρώστους, αγνοώντας τον κίνδυνο για τον εαυτό τους. Είναι σημαντικό και πρέπει να το τονίζουμε συνέχεια» υπογράμμισε.

«Και οι συνάδελφοι από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και παντού, έχουν την ίδια αυταπάρνηση. Δυστυχώς για αυτούς εκεί είχαν πολλά περισσότερα κρούσματα και μέσα στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό.

 Εμείς στην Ελλάδα φαίνεται να είμαστε, ως ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, λίγο πιο ευαισθητοποιημένοι. Φοράμε μάσκες, γάντια και μπλούζες. Αν δεν είχαν παρθεί τα μέτρα τόσο γρήγορα θα μπορούσαμε να μιλάμε για καταστάσεις Ιταλίας και Ισπανίας» πρόσθεσε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.




ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...