Απόρρητες αναφορές της ΕΥΠ "καίνε" τον Ερντογάν: "Γέμισαν" κορονοϊό μετανάστες & τουρκικό στράτευμα στον Έβρο !


"Μπούμερανγκ" γύρισε το σχέδιο της Άγκυρας στον Έβρο.

Αποδυναμωμένες είναι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με απόρρητες αναφορές, πλήθος μελών της τουρκικής στρατοχωροφυλακής εκτέθηκε και μολύνθηκε με το νέο κορονοϊό λόγω της στενής επαφής με τους εργαλειοποιημένους μετανάστες, με αποτέλεσμα το κάψιμο του καταυλισμού και των προσωπικών αντικειμένων των μεταναστών, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία.

Για μια ζοφερή κατάσταση τόσο στο στράτευμα και στα Σώματα Ασφαλείας, όσο και στην ίδια την τουρκική κοινωνία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κάνουν λόγο οι απόρρητες αναφορές της ΕΥΠ για την γείτονα. Είναι μάλιστα ιδιαιτέρως αποκαλυπτικές, για τους λόγους που ο «Σουλτάνος» έκλεισε τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στις Καστανιές του Έβρου, βάζοντας τέλος στην πολιορκία των ελληνικών συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ αλλά και οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, που όλο αυτό το διάστημα ασχολήθηκαν εκτενέστερα με την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έχουν στα «χέρια» τους διασταυρωμένες αναφορές και πληροφορίες για επέλαση του κορονοϊού στον καταυλισμό στις Καστανιές, που τελικά οδήγησαν ακόμα και στην καταστροφή του, με φωτιά που έβαλαν τα μέλη της Στρατοχωροφυλακής, προκειμένου να κάψουν τα μολυσμένα αντικείμενα και τα προσωπικά είδη των ανθρώπων που είχε στοιβάξει εκεί το καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δεδομένο που έγειρε την πλάστιγγα και οδήγησε στην καταστροφή με πυρά του καταυλισμού στις Καστανιές, είναι το γεγονός πως πολλοί από τους περίπου 1.000 Στρατοχωροφύλακες που είχε μεταφέρει ο Ερντογάν στα σύνορα με τον Έβρο, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Οι Στρατοχωροφύλακες του Ερντογάν, φέρεται να μολύνθηκαν από τον νέο ιό, λόγω της επαφής που είχαν με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έσυρε στα σύνορα το τουρκικό καθεστώς, προκειμένου να πολιορκήσουν τα ελληνικά και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκά σύνορα. Παράλληλα οι πιέσεις που δέχτηκε το καθεστώς από τις αρχές της Αδριανούπολης για τη ζοφερή κατάσταση που επικρατούσε στον πρόχειρο καταυλισμό, σε σχέση με τους νοσούντες μετανάστες ήταν μεγάλες, καθώς κινδύνευε ολόκληρη η πόλη της Αδριανούπολης να μολυνθεί από τον Covid_19.

Έτσι λοιπόν, μπροστά στην εφιαλτική εικόνα που θα δημιουργούσε για το καθεστώς αυτή η κατάσταση, ελήφθη στην κυριολεξία εν μια νυκτί η απόφαση για πλήρη καταστροφή του καταυλισμού και την καύση όλων των αντικειμένων, εξού και η μεγάλη φωτιά που είδαν πριν από μερικά βράδια τα στελέχη των Ε.Δ και της ΕΛ.ΑΣ, στην απέναντι πλευρά των συνόρων και συγκεκριμένα εκεί που βρίσκονταν ο πρόχειρος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων.

Mεταφέρθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία...

Μάλιστα μετά την καταστροφή του πρόχειρου καταυλισμού, ακόμα και στην Τουρκία πολλοί είναι αυτοί από τον κρατικό μηχανισμό που δεν γνωρίζουν που στο καλό στοιβάχτηκαν όλοι οι αυτοί οι άνθρωποι που τις προηγούμενες ημέρες έπαιρναν μέρος στην πολιορκία των ελληνικών συνόρων.

Το καθεστώς Ερντογάν υποστήριξε πως θα μεταφερθούν σε ειδικές δομές φιλοξενίας. Κανείς όμως δεν είδε, δεν άκουσε, για το που τελικά μεταφέρθηκαν αυτοί οι άνθρωποι.

Ακόμα και τα λαλίστατα ΜΜΕ της γείτονος που εκθείαζαν κατά καιρούς την τουρκική φιλοξενία σε πρόσφυγες και μετανάστες, δεν έδειξαν ούτε μια εικόνα από τις … «ανθρώπινες δομές φιλοξενίας», όπου και φέρεται να μεταφέρθηκαν αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, που «μπόλιασε» το καθεστώς με ελπίδες για μια καλύτερη ζωή. Τους έστειλε να πολιορκήσουν τα ελληνικά σύνορα, χωρίς βέβαια οι ίδιοι να έχουν ευθύνη των πράξεων τους, καθώς όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, ακόμα και με την βία τους έσπρωχνε ο μηχανισμός του Ερντογάν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Επιδημία κορονοϊού στον τουρκικό στρατό...

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Θεοδόσης Πάνου σε ρεπορτάζ για το newsit, τα στελέχη της ΕΥΠ που ασχολούνται με τη συγκέντρωση πληροφοριών, τουλάχιστον ένα μήνα πριν ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Τουρκία, είχαν προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για την κατάσταση που επικρατούσε στην γειτονική χώρα σε σχέση με την επέλαση της πανδημίας.

Μάλιστα σε μια από τις αναφορές γίνεται λόγος για τεράστιο πρόβλημα στην Τουρκία, το οποίο στα αρχικά του στάδια ήταν δυνατόν να κρυφτεί από τους πανίσχυρους μηχανισμούς ελέγχου του Ερντογάν.

Άλλωστε ακόμα και η κοινή λογική δεν είναι δυνατόν να δεχτεί τα όσα υποστηρίζει το καθεστώς στην Τουρκία, καθώς φαινομενικά ο κορονοϊός άργησε να χτυπήσει την πόρτα της Τουρκίας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το καθεστώς Ερντογάν, πλην όμως οι αριθμοί μέσα σε δυο εβδομάδες, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες νέα κρούσματα την ημέρα, άλλα υπονοούν και αποδεικνύουν.

Πάντως και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, φαίνεται πως ακόμα και στο τουρκικό στράτευμα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με νοσούντες από τον νέο ιό και μάλιστα ακόμα και στους λόχους που βρίσκονται στην δήθεν ζώνη ασφαλείας, που δημιούργησε ο Ερντογάν στο εσωτερικό της Συρίας.

Κάποιες αναφορές που έχουν στα χέρια τους Έλληνες αρμόδιοι, κάνουν λόγο για μεταφορά μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας, από την ζώνη ασφαλείας στην Συρία στο εσωτερικό της χώρας για νοσηλεία, καθώς παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα κορονοϊού. Αυτό βέβαια σημαίνει αποδυνάμωση του στρατεύματος που βρίσκεται στο εσωτερικό της Συρίας, καθώς δεν φαίνεται οι Τούρκοι στρατιώτες που αποχώρησαν να αναπληρώνονται από νέες μονάδες στρατιωτικών.

Όπως όλα δείχνουν και με την εξέλιξη που έχει πλέον η πανδημία στην γειτονική χώρα, αλλά και την δυσαρέσκεια που έχουν προκαλέσει στον πληθυσμό οι κινήσεις του Ερντογάν σε σχέση με την καθυστερημένη αντιμετώπιση της, είναι δυνατόν να αποτελέσει το «Βατερλό του Σουλτάνου».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...