Οι τράπεζες θα χρεώνουν το 2020 στους πελάτες τα πάντα: Από αλλαγή PIN μέχρι & την πληρωμή δόσης πιστωτικής στον γκισέ !


Οι τράπεζες από τη στιγμή που σταμάτησαν να δίνουν δάνεια έχουν μετατραπεί σε «μηχανές» απίθανων χρεώσεων προσπαθώντας να βγάλουν από τη «μύγα ξίγκι».

Αυξάνεται ο αριθμός χρεώσεων συναλλαγών στις τράπεζες - Χρεώνεται ακόμα και η αλλαγή PIN

Αναλυτικότερα, επιβάλλεται χρέωση για την έκδοση νέου PIN κάρτας για την εκτύπωση των τελευταίων συναλλαγών από ΑΤΜ για την πληρωμή της δόσης της πιστωτικής στα γκισέ κτλ.

Οι τράπεζες προχωρούν στις αυξήσεις, με στόχο την κάλυψη μέρους του κόστους έκδοσης και διάθεσης καρτών, στους πελάτες τους.

Οι νέες προμήθειες προβλέπουν την χρέωση ακόμη και της αλλαγής του PIN των καρτών, χρεωστικών και πιστωτικών.

Αναλυτικά οι νέες προμήθειες...

Οι νέες χρεώσεις θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αρχής γενομένης από το τέλος Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του χρόνου.

Πρόκειται για τις εξής:

– Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας / κλοπής / φθοράς /μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30/10

– Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/12

Υπενθυμίζεται πως από τον Ιούλιο, ισχύουν νέες χρεώσεις όταν κάποιος «σηκώσει» λεφτά από τον λογαριασμό του αλλά από ΑΤΜ άλλης τράπεζες (μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ).












ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...