Τούρκος υπουργός Ενέργειας: «Ανακαλύψαμε φυσικό αέριο κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Θράκη» !


Την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Θράκη ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ στην κρατική τηλεόραση TRT.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι το κοίτασμα βρίσκεται πολύ κοντά στα ελληνικά σύνορα που σημαίνει ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να υπάρχει και στην ελληνική πλευρά.

«Μετά από έρευνες χρόνων στη Θράκη, είχαμε μία μικρή ανακάλυψη. Τη Δευτέρα ξεκινάμε να ερευνούμε την περιοχή και θα δώσουμε λεπτομέρειες από εκεί», δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος πρόσθεσε ότι το κοίτασμα βρέθηκε στην περιοχή Ραιδεστό έξω από την Κωνσταντινούπολη στην ανατ. Θράκη (κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα).

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε και στην ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ επανέλαβε ότι τετελεσμένα δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από την Τουρκία.




0.55 – ...

Στη Θράκη κάναμε μία μικρή ανακάλυψη φυσικού αερίου. Δεν είναι μεγάλη ποσότητα βέβαια. Θα πάμε εκεί τη Δευτέρα, πρώτα ο Αλλάχ, με τα συνεργεία μας και θα κοιτάξουμε από κοντά την περιοχή και θα ενημερώσουμε για τις τεχνικές λεπτομέρειες τους πολίτες μας.

1.14-...

Μετά από χρόνια εντατικών ερευνών στη Θράκη, τώρα βρήκαμε κάτι. Και θα ενημερώσουμε τους πολίτες μας. Μακάρι να βρούμε ακόμη μεγαλύτερα κοιτάσματα, επειδή είμαστε μια μεγάλη χώρα και η κατανάλωσή μας πολύ υψηλή. Αλλά ό,τι είναι, δεν πειράζει, ακόμη και μικρή ή μεσαία να είναι η ανακάλυψη, η οικονομία κερδίζει μία φορά…

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε και στην ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ επανέλαβε ότι είναι παράνομες οι αδειοδοτήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες πετρελαίου στην περιοχή και η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχτεί τετελεσμένα.

«Η Εταιρεία Πετρελαίου της Τουρκίας συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές, που έχει λάβει σχετική εξουσιοδότηση. Τον περασμένο Οκτώβριο ξεκινήσαμε γεώτρηση σε βαθιά νερά. Στο τέλος του μήνα, το αργότερο στις αρχές του επόμενου θα πάρουμε και τα πρώτα αποτελέσματα από εκεί. Φυσικά είναι νωρίς ακόμη να πούμε το ο,τιδήποτε.

Κι όσο ο Πορθητής συνεχίζει φυσικά τις γεωτρήσεις, εμείς πέρυσι αγοράσαμε και δεύτερο γεωτρύπανο. Στις 20 Φεβρουαρίου θα εισέλθει στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Κι αυτό –θεωρώ- πάλι στη Μεσόγειο θα το στείλουμε, έτσι φαίνεται. 

Η πρώτη περιοχή δραστηριοποίησής του θα είναι η Μεσόγειος. Το δεύτερο γεωτρύπανο αναμένεται να ξεκινήσει γεώτρηση γύρω στα μέσα του χρόνου και να πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 2 γεωτρήσεις το χρόνο. Φυσικά οι έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν μεγάλο ρίσκο, είναι πιο δύσκολο να γνωρίζεις από πριν το αποτέλεσμα σε σχέση με άλλους τομείς.

Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε μέχρι να βρούμε, να μην ανησυχεί κανείς για αυτό».
















ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...