Κοντά στο 1 τρις τα ελληνικά χρέη ! Πέφτει η κυβέρνηση Μέρκελ;


Πυρηνική βόμβα έτοιμη να εκραγεί τα κόκκινα δάνεια. Τα ποσά προκαλούν ίλιγγο και αποκαλύπτουν το μέγεθος της αποτυχίας των Μνημονίων αλλά και της εξαπάτησης περί καθαρής εξόδου που διοργανώνουν από κοινού Τσίπρας-Μέρκελ!

Νοικοκυριά κι επιχειρήσεις χρωστάνε στο Δημόσιο και στις τράπεζες 226 δις ευρώ. Το ιδιωτικό Χρέος φτάνει στο 127% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας, τα «προβληματικά» δάνεια διαμορφώνονται στα 92,4 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 53,9 δις ευρώ είναι δάνεια επιχειρήσεων. 

Τα δάνεια που έχουν ήδη «κοκκινίσει» φτάνουν στα 63,9 δις ευρώ κι από αυτά τα 35 δις ευρώ αφορούν μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Προσθέστε εδώ και τα 370 δις ευρώ χρέους για να δείτε τι σημαίνει η έξοδος του χρεοκοπημένου αλκοολικού στις αγορές!

Η καλή είδηση έρχεται από το Βερολίνο! Η κυβέρνηση της Μέρκελ που σκηνοθετεί αυτή την εξαπάτηση (έξοδος της Ελλάδας στις αγορές) κινδυνεύει να πέσει!

Το παρατεταμένο «δράμα» που εκτυλίσσεται ανάμεσα στην καγκελάριο Μέρκελ από το Χριστιανοδημοκρατικό και τον υπουργό της των Εσωτερικών από το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα με αιχμή το προσφυγικό μονοπωλεί, όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον των σχολιαστών, λόγω πιθανής διάλυσης της Χριστιανικής Ένωσης εις τα εξ ών συνετέθη-μεταδίδει η Ειρήνη Αναστασοπούλου για τη DW. 

 Βέβαια η κουλτούρα συναίνεσης είναι αναβαθμισμένη στη Γερμανία και όλοι ελπίζουν ότι στο τέλος θα βρεθεί κοινός τόπος ανάμεσα στα αδελφά κόμματα. Ο σχολιαστής της Rundschau της Φραγφούρτης ωστόσο θεωρεί ότι η σύγκρουση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς μπορεί να έχει αστάθμητες συνέπειες. «Θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της καγκελαρίας Μέρκελ, η κυβέρνηση μπορεί να πέσει» πιθανολογεί. 

«Θα σήμαινε ίσως και μια ιστορικών διαστάσεων αποτυχία, η ίδια η Χριστιανική Ένωση να ρίξει μιαν κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει. Θα ήταν κι ένα μοιραίο λάθος, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ισχυρή οικονομικά και πολιτικά στη διεθνή πρωτοκαθεδρία, να μετατραπεί σε εστία πολιτικής αστάθειας. Θα ήταν το υψηλό τίμημα μιας διένεξης, που περιστρέφεται γύρω από δύο σημεία, τον προεκλογικό αγώνα και την εκδίκηση».

Για όσους δεν είναι ενημερωμένοι, ο Ζεχόφερ θέλει να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα όσων προσφύγων τα δαχτυλικά αποτυπώματα υπάρχουν στο σύστημα Eurodac και έχουν ζητήσει άσυλο σε άλλη χώρα. Η Μέρκελ ζητά μικρή πίστωση χρόνου για μια λύση ευρωπαϊκή στο πλαίσιο του επόμενου Συμβουλίου Κορυφής.

Επ΄ αυτού η εφημερίδα Tagespiegel του Βερολίνου προστρέχει στο πλευρό της Μέρκελ. «Θα ήταν ασφαλώς αφελές να πιστέψει κανείς ότι μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό δράμα χωρίς πολιτικούς της κατηγορίας Όρμπαν και Κουρτς, που οφείλουν την πολιτική τους επιτυχία στον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα και το Ισλάμ» παρατηρεί ο σχολιαστής της.

 «Αλλά εάν τους αφήσει κανείς το πεδίο ανοιχτό, θα επικρατούσε η λάθος άποψη ότι στροφή της κοινής γνώμης εναντίον των προσφύγων θα έφτανε ως προεκλογική συνταγή για μια ολοκληρωτική προστασία από τους πρόσφυγες… Και η Μέρκελ χρειάζεται για να βάζει όρια σε σκληροπυρηνικούς τύπου Όρμπαν».


ΠΗΓΗ: kourdistoportocali.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...