Απορρίπτει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα ύψους 4,2 δισ. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ και απειλεί με εκλογές !


Στο τραπέζι βάζει η κυβέρνηση το χαρτί των πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που πιεστεί να λάβει πρόσθετα μέτρα και δεν θα αρκεστεί στο "κούρεμα" του χρέους, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους κυβερνητική πηγή με πολύ καλή γνώση του πεδίου των διαπραγματεύσεων στο παρά πέντε του κρίσιμου Eurogroup η ελληνική πλευρά ευελπιστεί σε πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα και συνολική συμφωνία ως το τέλος του χρόνου.

Ωστόσο, επιβεβαιώνει ότι το ΔΝΤ ζητά νέα μέτρα και συγκεκριμένα μείωση αφορολογήτου και συντάξεων εάν δεν πέσουν οι στόχοι των πλεονασμάτων.

«Δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν μείωση αφορολογήτου και συντάξεων, ποιος μπορεί να δεχθεί πακέτο μέτρων 4,2 δις. Το ξέρουν και αυτοί» είπε χαρακτηριστικά ανώτατη κυβερνητική πηγή αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν πέσουν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ μπορούν να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις.

Τα μέτρα ύψους 4,2 δις προκύπτουν από τη διαφορά για το 2019-2020 μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ (3,5% που θέλουν οι πρώτοι και 1,5% που ζητούν οι δεύτεροι) που φθάνει στα 3,6 δισ. Ευρώ συν τις επιπτώσεις από την ύφεση.

Η ίδια κυβερνητική πηγή σημείωσε ωστόσο, ότι το ΔΝΤ δνε ζητάει μέτρα για το 2018. Οσον αφορά μετά το 2018, το Ταμείο αξιώνει πρόσθετα μέτρα, μείωση αφορολόγητου και συντάξεων και μάλιστα εμπροσθοβαρώς.

«Εμείς δεν πρόκειται να νομοθετήσουμε προκαταβολικά, δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία για κάτι τέτοιο. Είναι θετικό ότι υπάρχει θα υπάρξει μείωση του χρέους, αλλά αν υπάρξουν πρόσθετα νέα μέτρα δεν κερδίζουμε τίποτα το ουσιαστικό», προσέθεσε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον Πολ Τομσεν του ΔΝΤ η ίδια κυβερνητική πηγή σημείωσε ότι «σίγουρα πιστεύει ότι οι συντάξεις είναι υψηλές και το αφορολόγητο μεγάλο αλλά δεν έχει δίκιο».

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση για τους Ευρωπαίους, ότι «αν συζητούσαμε μόνο μαζί τους θα είχαμε κλείσει τη συμφωνία εδώ και δύο εβδομάδες. Το ΔΝΤ είναι το πρόβλημα», προσθέτοντας ότι Μοσκοβισί και Γιούνκερ έχουν δώσει εγγυήσεις για τα εργασιακά.









ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...