ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ! Άφωνος ο λαός από τις καταγγελίες...!


Επίθεση δέχτηκε ο Γιώργος Προβόπουλος από τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ισχυριζόμενος σε κατάθεσή του ότι δε δέχτηκε καμία επιστολή, όσον αφορά την Τράπεζα Αττικής.


Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «Ο κ. Προβόπουλος μπορεί να έχει ψυχολογικά προβλήματα. επειδή κάποιες εξελίξεις δεν τον δικαίωσαν. Ας κρίνει την περίοδο που ήταν αυτός διοικητής. 

Ο κ Προβόπουλος μπορούσε αν ήθελε να πάρει κατά τη δική του θητεία ως διοικητής της ΤτΕ πρωτοβουλίες για την εξυγίανση της τράπεζας Αττικής. Δεν το έκανε και τελικά το έκανα εγώ. Εγώ έκρινα ότι η τράπεζα Αττικής θα έπρεπε να εξυγιανθεί και το έκανα.

 Ο κ. Προβόπουλος παρά τα όσα λέει δεν με ενημέρωσε ποτέ όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών για την τράπεζα Αττικής. Δεν υπήρξε ποτέ καμία επιστολή του. Κοίταξα στα αρχεία μου».

Ωστόσο, σε ότι αφορά τα δάνεια των Μέσων Ενημέρωσης, εξέφρασε ότι τα 317 εκατ. Ευρώ ανήκουν στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από καταγγελμένες συμβάσεις και από αργοπορίες πληρωμών από 90 ημέρες και πάνω.

Όπως ανέφερε, επίσης, ο κ. Στουρνάρας ο μέσος όρος κύμανσης των εξυπηρετούμενων δανείων είναι από τους πιο χαμηλούς και πως όλα τα δάνεια είναι ενημερωμένα με μόνα προβλήματα το «ΔΟΛ» και το «Πήγασο».

Ο διοικητής της ΤτΕ, τόνισε πως τα δάνεια όλης της χώρας που μπορούν να καταγγελθούν, εκτιμώνται στο 45%. Στους επαγγελματίες φτάνουν το 67,2%, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις 59,9%, στις μεγάλες επιχειρήσεις 29,5%, στη ναυτιλία 27% και στα ΜΜΕ στο 25%.

Τα στοιχεία των δανείων έκαναν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να αντιδράσουν και να τα αμφισβητήσουν. 

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελος μίλησε για μεγάλη απόκλιση των αριθμών συγκριτικά με αυτά της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδων Λάππας δήλωσε πως «Μόνο τα δάνεια του ΑΛΤΕΡ ξεπερνούν κατά πολύ τα νούμερα που επικαλείστε».

Η κατάθεση του κ. Στουρνάρα βρίσκεται σε εξέλιξη , έχοντας αντιμέτωπους τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει αμφισβήτηση των στοιχείων.







ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...