ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! Nέα Κρούσματα ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ σε ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ...Έγγραφα !


Νέα αποκάλυψη! Σύμφωνα με καταγγελία του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, κου Τριανταφυλίδη Βασίλειου έχουμε τέσσερα (4) Νέα Κρούσματα Ηπατίτιδας (Α) από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας που εισήχθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Εξ αυτών ένα (1) νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική και Τρία (3) νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου.

Ο Πρόεδρος θυμίζει πως στην Ελλάδα, ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Α είναι υποχρεωτικός για όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους με εμβολιαστικό σχήμα δύο δόσεων και επιλεκτικά στους ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις Υ1/Γ.Π. οικ.14020220/12/2011 και Υ1/Γ.Π. οικ.14095821/12/2011-Υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό θέτει και μαζί του και εμείς, προς το διοικητή 4η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κο. Στρατή Πλωμαρίτη, τον αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κο. Αλέξιο Μπένο, τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ και τον Γενικό Συντονιστή του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, κο. Νίκο Παπαευσταθίου, ερώτηση ως προς το κατά πόσο εμβολιάστηκαν Εγκαίρως και Υποχρεωτικά Όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβαλάς και του Χέρσου και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Επίσης θέτουμε μαζί με τον Πρόεδρο κο Τριανταφυλλίδη ερώτηση, που χρήζει άμεσης απάντησης: «κατά πόσο τον Ιούνιο ο αριθμός των δηλωθέντων κρουσμάτων ηπατίτιδας (Α) στο γενικό πληθυσμό ήταν Δεκαπέντε (15). Από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα σημειωθήκαν Δεκαεπτά (21) Κρούσματα Ηπατίτιδας (Α) σε ένα καταυλισμό 2000 ατόμων. Πώς χαρακτηρίζεται - ονομάζεται η έξαρση αυτών των κρουσμάτων;»













ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...