ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ! Θωρηκτά «τέρατα» ετοιμάζουν οι Ρώσοι προκαλώντας πανικό στις ΗΠΑ !


Η ρωσική Ηνωμένη Πλοιοκατασκευαστική Εταιρεία (United Shipbuilding Corporation – USC), αναμένεται να υπογράψει σύμβαση με το Κρεμλίνο για την κατασκευή ενός τεραστίου νέου πολεμικού πλοίου που θα ονομάζεται «Έργο 23560 Lider» (Ηγέτης) με τον σχεδιασμό να αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

«Προς το παρόν, το Έργο 23560 Leader είναι υπό εξέταση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,» είπε ο Ιγκόρ Πονομαρεφ, αντιπρόεδρος της USC στο RIA Novosti. «Μετά από μια πρώτη θετική απόφαση, αναμένουμε να υπογραφεί ένα συμβόλαιο για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό το πλοίο υπό τους όρους που ορίζονται από το Υπουργείο Εθνικής άμυνας.»

Το νέο πολεμικό πλοίο θα έχει χαρακτηριστά θωρηκτού- καταστροφέα, με εκτόπισμα 17.500 μετρικούς τόνους και μήκος 200 μέτρα. Μεγαλύτερο δηλαδή και από τα πιο βαριά καταδρομικά του Β “Παγκοσμίου Πολέμου.

 Πράγματι, το θωρηκτό-τέρας αναμένεται να είναι οπλισμένο με όχι λιγότερους από 200 πυραύλους και θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σύγχρονο μαχητικό σκάφος επιφανείας μετά από το 28.000 τόνων πυρηνοκίνητο «Έργο 1144 Orlan» μαχητικό καταδρομικό (περισσότερο γνωστό ως κλάσης Κίροφ – Kirov-class), σύμφωνα με το ειδικό σε αμυντικά και στρατιωτικά θέματα nationalinterest.

Αυτό που πραγματικά τρομάζει τους δυτικούς είναι ότι το νέο πολεμικό σκάφος έχει σχεδιαστεί να φέρει πέραν των κλασσικών αντιαεροπορικών πυροβόλων και αντι-βαλλιστικών πυραύλων, πυραύλους επιφανείας και πυραύλους ανθυποβρυχιακού χαρακτήρα. Επίσης πιθανόν να έχει σημαντική ενίσχυση με πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, όπως τους Kalibr-ΝΚ. 

Από ό, τι λίγα που είναι γνωστά για το Leader-class σκάφος, αναμένεται επίσης να είναι εξοπλισμένο με 60 πυραύλους κρουζ εναντίον πλοίων, 128 αντιαεροπορικά κατευθυνόμενα βλήματα και 16 κατευθυνόμενα βλήματα κατά σκαφών.

Δεν υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την ακριβή σύνθεση των πυραύλων που αναμένεται να τοποθετηθούν επί του σκάφους, αλλά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας είναι πιθανό να βασίζονται είτε στο S-400 ή στο S-500, ενώ κάποια από τα όπλα εναντίον πλοίων είναι πιθανό να να είναι παραλλαγές του υπερηχητικού πυραύλου Zircon.

Οι Ρώσοι δεν έχουν πει πολλά για το σύστημα πρόωσης του πλοίου, αλλά αναμένεται να είναι πυρηνοκίνητο και οι ταχύτητες που θα πιάνει θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τους 30 κόμβους. Επίσης είναι πιθανό να είναι σε θέση να παραμείνει στη θάλασσα μέχρι 90 ημέρες χωρίς ανεφοδιασμό. Στα τέλη του περασμένου έτους, το Γραφείο Πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ είχε την πληροφορία ότι οι Ρώσοι θα κατασκευάσουν μια ντουζίνα τέτοια νέα πολεμικά πλοία.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...