ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ ! Από τους μεγαλύτερους εχθρούς των Ρώσων οι Τούρκοι !


Κυριολεκτικά σοκ προκαλεί στην Τουρκία η δημοσίευση μιας έρευνας που έγινε στην Ρωσία με το ερώτημα ποιον θεωρούν σήμερα οι Ρώσοι σαν τον μεγαλύτερο εχθρό τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, ο μεγαλύτερος εχθρός των Ρώσων σήμερα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεύτερος μεγαλύτερος εχθρός είναι η σημερινή φασιστική Ουκρανία και τρίτος μεγαλύτερος εχθρός η Τουρκία.

Εντυπωσιακό είναι πως η εχθρότητα των Ρώσων προς την Τουρκία παρουσίασε κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους αύξηση κατά 28%, που θεωρείται η μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού εχθρότητας για μια ξένη χώρα. 

Σίγουρα όπως αναφέρεται, μεγάλο ρόλο σε αυτή την κατακόρυφη αύξηση της εχθρότητας των Ρώσων προς την Τουρκία έπαιξε η κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους στις 24 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, που προκαλεί και την μεγάλη κρίση στις σχέσεις των δυο χωρών.

Παράλληλα η μεγάλη προκλητικότητα του ΝΑΤΟ προς την Ρωσία μετά την κρίση της Ουκρανίας, έχει επίσης δημιουργήσει έντονα αισθήματα εχθρότητας του ρωσικού λαού προς τις ΗΠΑ αλλά και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξ αιτίας των κυρώσεων που έχουν εφαρμόσει κατά της Ρωσίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το 70% των Ρώσων διάκειται εχθρικά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και το 62% προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μέχρι το 2009 το 53% των Ρώσων ήταν θετικό προς μια προοπτική ένταξης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσον αφορά τις πιο φιλικά διακείμενες χώρες προς την Ρωσία, οι Ρώσοι αναφέρουν πρώτο το Καζακστάν με δεύτερη την Κίνα, μια οπωσδήποτε μεγάλης σημασίας επιλογή για τις διεθνείς πολιτικές ισορροπίες.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...