«ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Όποιος δεν πληρώνει στην ώρα του το κράτος θα χάνει τα πάντα !


Σε «ξαφνικό θάνατο» οδηγεί εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου μια πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στο νέο συμπληρωτικό κείμενο του 3ου μνημονίου, το οποίο κλειδώνει τη συμφωνία με τους δανειστές. 

Πλέον, όποιος δεν αποπληρώσει εγκαίρως μια δόση στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία, είτε από ληξιπρόθεσμες, είτε από τρέχουσες οφειλές, θα υφίσταται αυτομάτως κυρώσεις.
Επιπλέον, οι δανειστές απαιτούν να μη γίνει και καμία άλλη ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών, ούτε φυσικά παράταση του υπάρχοντος καθεστώτος των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», τα στελέχη της τρόικας εκτιμούν πως βάζοντας θηλιά στον λαιμό των οφειλετών θα εισπράξουν άλλα 900 εκατομμύρια ευρώ έσοδα έως το 2018, αφού από εδώ και πέρα θα ξεκινούν αυτομάτως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δημεύσεις λογαριασμών, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής.

Το καθεστώς που ισχύει σήμερα υπαγορεύει με βάση τη ρύθμιση των 100 δόσεων που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2015, πως ο οφειλέτης χάνει τα ευεργετικά προνόμια όταν δεν καταβάλλει 2-3 δόσεις ανάλογα με το χρονικό εύρος που έχει επιλέξει για τη ρύθμιση.

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2016 προβλέπεται ότι μπορεί να πληρώσει τις οφειλές του εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που καθίστανται ληξιπρόθεσμες έως το τέλος του 2017 εντός 15 ημερών και από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να πληρώνει εντός νόμιμης προθεσμιακής καταβολής τους.

Όπως καταλαβαίνετε, το συγκεκριμένο μέτρο θα βυθίσει στην απόγνωση φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...