Να γιατί δεν υπάρχει Αμερικανός ούτε για...δείγμα στα Panama papers: Τ.Soros, Rockefeller και όλη η αμερικανική Ελίτ χρηματοδότησαν την "αποκάλυψη" !

Απάντηση στο ερώτημα το γιατί δεν υπάρχει Αμερικανός ούτε για δείγμα στις υποτιθέμενες "αποκαλύψεις" των Panama Papers που πραγματοποιήθηκαν απο τον οργανισμό International Consortium of Investigative Journalists, έναν φορέα εκατοντάδων ερευνητών δημοσιογράφων, δόθηκε κατόπιν προσεκτικής δημοσιογραφικής έρευνας: 


 Ο συγκεκριμένος οργανισμός χρηματοδοτείται από τον George Soros μέσω του ανήκοντα εις αυτόν ιδρύματος Open Society Foundations, από το Ίδρυμα Φορντ και απο την οικογένεια Ροκφέλερ, δηλαδή από τους εκπροσώπους της αμερικανικής Ελίτ! Και έτσι εξηγείται πως χρησιμοποιείται με την βοήθεια εγχώριων και ξένων δυτικών ΜΜΕ ως γεωπολιτικός "Δούρειος Ίππος" εναντίον των βασικών γεωπολιτικών αντιπάλων των ΗΠΑ δηλαδή του Β.Πούτιν, του Ξι Ζιπίνγκ, της Ντίλμα Ρούσεφ και του Τζέικομπ Ζούμα, όλοι οι "ενοχλητικοί" ηγέτες των BRICS. Όλη η ιστορία των Panama Papers αποκαλύφθηκε από τον οργανισμό International Consortium of Investigative Journalists:

 Ανάμεσα στους ιδιώτες που στηρίζουν το έργο τους με δωρεές είναι γνωστά ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος, της οικογένειας Ροκφέλερ (Αμερικανοί βιομήχανοι από τους ισχυρότερους και πλουσιότερους στον κόσμο) αλλά και άλλα ιδρύματα μεγάλων εταιρειών που φαίνονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του οργανισμού. 

 Στην ιστοσελίδα του οργανισμού φαίνονται μερικοί από τους χρηματοδότες "Recent ICIJ funders include: Adessium Foundation, Open Society Foundations (Τζορτζ Σόρος), The Sigrid Rausing Trust, the Fritt Ord Foundation, the Pulitzer Center on Crisis Reporting, The Ford Foundation (οικογένεια Ford), The David and Lucile Packard Foundation (οικογένεια Packard), Pew Charitable Trusts and Waterloo Foundation." We are also very grateful for the support of the Australian philanthropist and businessman Graeme Wood. 

 Έχει όμως και συνέχεια καθώς σύμφωνα με το αμερικανικό veteranstoday.com χρηματοδότες είναι και η πανίσχυρη οικογένεια Ροκφέλερ η οποία αποτελεί και βασικό εκφραστή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπως και ο δισεκατομμυριούχος Sandy Bernstein "However the listed funders in 2012 of the Center, also based in Washington, include the Ford Foundation which was documented in the postwar period to work intimately with the CIA in various countries; Soros’ Open Society Foundations; John D. & Catherine T. MacArthur Foundation; billionaire Wall Street banker Sandy Bernstein’s Sanford C. Bernstein & Co., LLC; GE Foundation; Rockefeller Brothers Fund and Rockefeller Family Fund."

 Σύμφωνα μάλιστα με το veteranstoday.com "τι δουλειά έχει η αμερικανική αφρόκρεμα πανίσχυρων οικογενειών και τραπεζιτών να χρηματοδοτούν έναν οργανισμό δημοσιογράφων που διαθέτουν παλιά έγγραφα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς εκβιασμό κυβερνήσεων πολιτικών και επιχειρηματιών"; Σημειωνεται ότι το άρθρο είναι του 2013 και όπως φαίνεται ήταν αρκούντως "προφητικό". "Now what do America’s crème de la crème of powerful families and bankers find so compelling about financing the organization of journalists who now hold documents allegedly containing material that could be used to blackmail governments and politicians and businessmen around the globe?" 

 Το άρθρο του veteranstoday αναφερόνταν από τότε στο "σκάνδαλο" των εξωχώριων εταιρειών με χαρακτηριστικό τίτλο "Something Fishy About Offshore Hacking Scandal"! Αν κάποιος το διάβαζε σήμερα θα πίστευε ότι είναι σημερινή είδηση και όμως είναι του 2013! Eίναι σαφές ότι ΔΕΝ πρόκειται οι μεγάλες αμερικανικές οικογένειες να... αυτοκαταδοθούν στην παγκόσμια δημοσιότητα, καλό είναι να γνωρίζει η Ανθρωπότητα ποιοι διοχετεύουν αυτές τις ειδήσεις όπως επίσης και ποιοι τις διαδίδουν.

 Μια που μιλάμε για Παναμά μας έρχεται στο μυαλό η φοβερή ταινία του Τζον Μπούρμαν "ο ράφτης του Παναμά" (The tailor of Panama) με τον Πηρς Μπρόσναν ο οποίος ήταν πράκτορας της ΜΙ6 και πήγαινε σε έναν ράφτη της υψηλής κοινωνίας του Παναμά για να του δίνει πληροφορίες. Αυτός δεν είχε κάτι σημαντικό να του πει και έτσι τις...(σωστά μαντέψατε) κατασκεύαζε! 

 Φαίνεται πως και το πολύ καλό αυτό κινηματογραφικό φιλμ στάθηκε παρδόξως... προφητικό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...