Έκθετος ο Α.Σαμαράς: Μετά τον Σ.Παπασταύρου και συγγενικά του πρόσωπα στη λίστα Λαγκάρντ !

Μετά τον Σταύρο Παπασταύρου ακόμη δύο πρόσωπα, συγγενικά αυτή τη φορά του πρώην προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρα εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για τη νύφη του Ευτυχία Παγίδα.
 
Η κυβέρνηση σπεύδει να ανεβάσει με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα το θέμα και τους τόνους της αντιπαράθεσης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέσω της Όλγας Γεροβασίλη κάνει λόγο για “εμπλοκή της κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου σε λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος”.

Πριν ακόμη κοπάσει ο θόρυβος για τη εμπλοκή του Σταύρου Παπασταύρου στο σκάνδαλο Panama Papers (και σε ποια λίστα δεν είναι ο άνθρωπος) ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται ένα ακόμη πλήγμα όσον αφορά στην περίοδο της διακυβέρνησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αποκαλύπτει (σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά) πώς ο Γιάννης Παγίδας, πεθερός του αδελφού του κ. Σαμαρά, Αλέξανδρου, βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ. Εμφανίζεται μάλιστα με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS (για ευνόητους λόγους προφανώς). Ως συνδικαιούχος του λογαριασμού φέρεται η Ευτυχία Παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από την Ευτυχία (Έτα) Παγίδα Σαμαρά, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.

Η δημοσιοποίηση των συγγενικών προσώπων του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη εκ μέρους της κυβέρνησης η οποία ανέφερε πώς “σημερινά δημοσιεύματα συνδέουν και νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα.

Όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη. Περιμένουμε, επιτέλους, από τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση”.

Από τα στοιχεία προκύπτει πώς ο κ. Παγίδας έχει ανοίξει λογαριασμό στην HSBC στις 2 Φεβρουαρίου του 1997. Συνδικαιούχοι σε αυτό τον λογαριασμό είναι η Παγίδα Βασιλική (Ιλόνα), ο Παγίδας Νικόλας, η Παγίδα Ευτυχία και μια χρηματοπιστωτική εταιρεία της Γενεύης, η AGEFOR.

Ως καταγωγή του Παγίδα εμφανίζεται η MYTILIFI αντί του ορθού ΜYTILINI , λάθος που επίσης είχε παίξει ρόλο στον να μην εντοπιστεί ο Παγίδας κατά τον έλεγχο στη λίστα.

Στην καρτέλα της HSBC έχει δηλώσει διεύθυνση Φιλαδελφέως 62, Κεφαλάρι η οποία αντιστοιχεί σύμφωνα με τους τηλεφωνικούς καταλόγους στο σπίτι της οικογένειας Παγίδα.

Ο Γιάννης Παγίδας φέρεται να είναι φίλος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Υπήρχαν μάλιστα δημοσιεύματα που διαβεβαίωναν πως η υπουργοποίηση του επί Σαμαρά έγινε με παρέμβαση Παγίδα στο Σαμαρά. Φαίνεται επίσης να έχει σχέσεις με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη με την οποία έχουν και κοινή καταγωγή.

Η Ευτυχία ή Έτα Παγίδα, σύζυγος του Αλέξανδρου Σαμαρά, έχει διοριστεί στο Μπενάκειο Ινστιτούτο ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Πρόκειται για Ινστιτούτο που συνδέεται με την οικογένεια Σαμαρά. Το σημαντικό όμως και σίγουρα όχι τυχαίο, είναι πως από το 2009, έχει αναλάβει τις Δημόσιες Σχέσεις και την προβολή του ΔΟΛ, μετά την ανάληψη του συγκροτήματος από τον Σταύρο Ψυχάρη.

Η αποκάλυψη για την ύπαρξη των συγγενών στη λίστα Λαγκάρντ, δεν δρομολογεί μόνο δικαστικές εξελίξεις αλλά και πολιτικές. Ο Αντώνης Σαμαράς και η οικογένειά του απέκρυψαν την ύπαρξη συγγενικών τους προσώπων στη λίστα και είναι βέβαιο πώς θα κατηγορηθούν για συγκάλυψη της υπόθεσης τουλάχιστον από την κυβέρνηση σε μία περίοδο που έχει ξεκινήσει "πόλεμος" για τη διαφθορά και αναμένονται δύο εξεταστικές επιτροπές.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...