Η Ουγγαρία αποπλήρωσε το χρέος της σε ΕΕ - ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα !

Η Ουγγαρία ολοκλήρωσε την αποπληρωμή δανείων ύψους 20 δισεκ. ευρώ που της είχαν χορηγηθεί επειγόντως το 2008 από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα για να βοηθηθεί η χώρα να ξεπεράσει τη χρηματοοικονομική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η τελευταία δόση του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, που οφειλόταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποπληρώθηκε "την περασμένη εβδομάδα", διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας Μιχάλι Βάργκα, ο οποίος έκανε λόγο για "μια μέρα χαράς".

Η Ουγγαρία, η οποία είχε πληγεί σκληρά από τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008, για να αποφύγει μια στάση πληρωμών είχε λάβει δάνεια 6,5 δισεκ. ευρώ από την ΕΕ, 12,5 δισεκ. ευρώ από το ΔΝΤ και 1 δισεκ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα, δηλαδή 20 δισεκ. ευρώ συνολικά.

Το 2013 η Βουδαπέστη είχε αποπληρώσει πρόωρα το σύνολο του χρέους της έναντι του ΔΝΤ, κάτι για το οποίο είχε πιέσει ο συντηρητικός πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Αφού είχε κάνει μια βουτιά 6,6% το 2009, η ουγγρική οικονομία αποκαταστάθηκε από το 2014 με έναν δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης -- 2,9% το 2015.

Ο Βάργκα εξέφρασε την ελπίδα ότι η αποπληρωμή του χρέους του 2008 θα συμβάλει στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ουγγαρίας από τους οίκους αξιολόγησης.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...