ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ: Τέλος στα διπλώματα οδήγησης λόγω…κουαρτέτου !

Η έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έχει μπει στον «πάγο» γιατί δεν γίνονται εξετάσεις.Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών, Άρης Ζωγράφος, περισσότεροι από 4.000 εκπαιδευτές βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και μαζί τους 5.500 άνθρωποι που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που είπε πως το επίδομα των 176€ που έπρεπε να παίρνουν οι εξεταστές με βάση τον προηγούμενο νόμο, με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου… εξαφανίστηκε, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη χορήγησή του.

Επί της ουσίας, σύμφωνα με την κα Χρυσοβελώνη, το επίδομα κόπηκε από το κουαρτέτο! Πριν την παραίτησή του, ο Παναγιώτης Σγουρίδης είχε καταθέσει τροπολογία για να πάρουν οι εξεταστές το επίδομα, με τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, ώστε να «ξεπαγώσει» η διαδικασία για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης.

Αλλά η τροπολογία δεν μπήκε ποτέ στο νομοσχέδιο γιατί βρήκε… τοίχο στις αντιδράσεις του κουαρτέτου! Όπως είπε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που ετοιμάζει νέα τροπολογία «πιο αιτιολογημένη και κοστολογημένη», σήμερα θα έχει επικοινωνία με τον Γιώργο Χουλιαράκη για να μάθει πότε θα έχει ραντεβού με τα τεχνικά κλιμάκια, ώστε να τους… εξηγήσει πόσο αναγκαίο είναι να περάσει η τροπολογία!

Σύμφωνα με την κα Χρυσοβελώνη «το ότι οι θεσμοί έχουν λόγο στα περισσότερα το έχουμε παραδεχθεί». Όπως επεσήμανε για το έργο των εξετάσεων προβλέπονται ανταποδοτικά τέλη, 12 εκατομμύρια ετησίως και 500.000 για δευτεροβάθμιες εξετάσεις με δαπάνες που δεν ξεπερνούν 4,5 εκατομμύρια ευρώ και 400.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ανάλογα επιδόματα, έχουν προβλεφθεί με τροπολογίες και για θέματα που άπτονται αρμοδιότητες υπουργείου Παιδείας κάτι που εκτίμησε θα οδηγήσει στην έγκριση της τροπολογίας.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...